Ulkotreenien aikaa

Ihana kesän lämpö on jälleen saapunut Turun seudulle ja välillä se tuntui jo melkein tukalalta.

Nyt ollaan lähes parin viikon keventelyiden jälkeen palattu takaisin ruotuun ja treenit on jälleen alkaneet.
Ollaan vedetty parit polkujuoksulenkit, yksi maantietreeni ja lauantaina oli pakko hyödyntää kaunis aurinkoinen keli ja treenattiin ulkona.

Aamupalan jälkeen pakkasin reppuun TRX-hihnat, juomapullon ja jumppamaton. Koira mukaan ja läheisen koulun kentälle treeniä tekemään.
Itse en ole kunnon salitreeniä tehnyt pitkään aikaan ja päätin aloittaa maltilla. Tähän TRX:t on todella hyvät, koska niillä saa tehtyä todella monipuolisen treenin. Samaan treeniin saa mahdutettua liikkuvuutta, lihaskuntotreeniä ja kehonhallintaa.

TRX-treenissä kaiken a ja o tulee keskikehon tuesta. Lähtötilanteessa jo tulee varmistaa, että vatsa ja pakarat ovat tiukkana. Esimerkiksi lankussa koko kroppa tärisee jo alusta lähtien. Tällöin tiedät vatsalihasten varmasti työskentelevän. Seuraavaksi varmistetaan lapatuki, jonka tulee säilyä liikkeen läpi.

TRX:llä voit tehdä todella paljon lihaskuntoliikkeitä vain oman kehon painolla. Aina ei tarvita suuria painoja tai raskaita rautoja. Niiden avulla onnistuu niin kyykyt, soutuliikkeet, punnerrus kuin hauiskääntökin.
Liikkuvuustreenin saa tehtyä tukeutumalla hihnoihin. Kaikenlaiset venytykset ja kiertoliikkeet sekä venytykset on helppo tehdä ja lihastreenin alkulämmittelyn ja loppuvenyttelynkin voi niiden kanssa tehdä.
Samalla, kun teet treeniä pidät tasapainoa ja voit myös tehdä liikkeitä joissa joudut kehon kanssa vastustamaan liikettä vastakkaiseen suuntaan. Erittäin hyvää kehonhallinnalle.

Kesä, lämpö, aurinko ja ulkotreenit. Mikä sen mukavampaa 🙂

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: