Tammikuun treenit

Niin se on vuoden 2022 ensimmäinen kuukausi takana ja aika katsoa miten tuli treenattua tammikuussa.

Itselläni fokus alkuvuoteen on tehdä monipuolista harjoittelua ja pääpaino on pk-treenissä sekä monipuolisessa harjoittelussa.

Aikalailla suunnitelmien mukaan kuukausi menikin, hieman harmittavasti vain hiihto jäi erinäköisistä syistä johtuen hieman vähille. Hiihtoa tulikin tammikuulle vain neljä tuntia, toisaalta juoksua tuli ihan ok määrä. Juoksua kertyikin määrällisesti 210km, tuohon kun lisätään vielä päälle pyöräilyä 100km on tammikuun aerobinen liikunta kasassa jota tuli yhteensä noin 39 tuntia.

Vastapainona kestävyysharjoittelulle tuli voimatreeniä tammikuussa kasaan seitsemän tuntia ja kehonhuoltoa noin 8 1/2 tuntia. Ihan suunnitelmien mukainen kuukausi harjoittelun suhteen ja pääpaino pysyi harjoittelussa oikeissa asioissa, tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä

-J-

Tammikuun treenikalenteri näyttää huomattavasti paremmalta kuin edelliset kuukaudet.

Pitkälti pk-treenejä juoksussa ja kehonhuoltoa sekä lihaskuntoharjoittelua. Jopa yksi yli 20 km juoksulenkki tuli tehtyä, nyt vaan saa alkaa pidentämään matkoja pikkuhiljaa. Yhteensä juoksua tuli tammikuussa noin 180km ja ajallisesti siihen meni 22,5 tuntia.

Lihaskuntoharjoittelua tuli tehtyä 2-3 kertaa viikossa jollain tasolla, osa lyhyempinä ja osa pidempinä treeneinä. Muutama treenivideo tuli myös tehtyä. Kehonhuoltoa tein päivittäin lyhyitä settejä ja pari kertaa viikossa kunnolliset koko kehon kehonhuollot.

-T-

Share this post: