Suunto ominaisuudet || Intensiteettialueet

Hetki sitten kirjoitimme hieman vinkkejä Suunnon urheilukelloon, aiheena oli silloin intervalliharjoittelun urheilutilan hyödyntäminen klik klik.

Tällä kertaa Suunnon ominaisuuksista esille nostetaan intensiteettialueet ja niiden käyttö harjoittelussa.

Suunnon sykekellossa on viisi eri intensiteettialuetta.

Kevyt, kohtuullinen, kova, erittäin kova ja maksimaalinen

KEVYT

Tätä aluetta käytetään lähinnä palautumiseen ja peruskunnon parantamiseen, kun olet aloittelemassa harrastusta tai tauon jälkeen palaamassa treenien pariin.

KOHTUULLINEN

Tätä aluetta käytetään peruskunnon parantamiseen, harjoittelu tuntuu helpolta ja sitä voisi jatkaa pitkäänkin. Suurin osa treeneistä tulisi tehdä tällä alueella.

KOVA

Tämä saa jo tuntua raskaalta ja kroppaasi alkaa kertyä maitohappoja, kehosi pystyy kuitenkin poistamaan sen. Itse treenaan tällä alueella noin 1-2 kertaa viikkoon.

ERITTÄIN KOVA

Tällä alueella treenaaminen kehittää kroppaa kovin, mutta liian usein ja liian kovin tehtynä saattaa johtaa liikaharjoitteluun. Hyvä taso treenata esimerkiksi kisoihin valmistavia vetoja.

MAKSIMAALINEN

Normi kuntoilijan ei paljon kannata tälle alueelle mennä. Keho tuottaa jo niin paljon happoja, että tällä alueella ei kauaa voi treenata. Itse harjoittelen tällä alueella todella harvoin.

Sykealueiden käyttö

Valitse kelloon sykkeen intensiteettialue. Tämä löytyy valinnat kohdan alta. Saat valittua tuolta harjoitukseesi sopivan alueen, tämän jälkeen kello ilmoittaa sinulle harjoituksen aikana pitääkö sinun kiristää vauhtia vai höllätä, riippuen siitä millä tasolla sykkeesi ovat.
Urheilutilan oletusnäytössä on alueille oma näyttö, siitä näet aina keskeltä sen hetkisen sykealueen, kuinka pitkään olet ollut sillä alueella, miten kaukana sykkeesi on seuraavasta alueesta. Taustaväri myös kertoo millä sykealueella harjoittelet.

Vauhtialueet

Tämä toimii samalla tavalla kuin sykealue, mutta harjoittelu perustuu sykkeen sijasta vauhteihin.
Kellossa on oletuksena viisi eri aluetta, mutta voit myös itse määritellä omasi.
Kello ilmoittaa sinulle automaattisesti pitääkö lisätä vauhtia vai hidastaa, näet myös suoraan taustaväristä menetkö oikeaa vauhtia.

Alueiden asettaminen 

Valitse harjoittelu-> juoksu – > valinnat ->  intensiteettialueet -> sykealueet / vauhtialueet.
Pääset tuohon valintaan myös vaikka olisit jo käynnistänyt harjoittelun pitämällä keskimmäistä nappia pohjassa niin kauan kunnes valinnat -osio aukeaa.
⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: