Salitreeni juoksua tukemaan

Mies pyysi tekemään uuden saliohjelman, kun edellistä on tehty taas jo reilu pari kuukautta. Me molemmat vaihdetaan ohjelmaa suhteellisen usein, koska erilaiset liikkeet kohdistuvat eri lihaksiin. Myös eri tavoin tehdyt liikkeet antavat erilaista ärsykettä lihaksille ja jos tekee kaiken aina samalla tavalla ei keho ymmärrä, että sen pitäisi kehittyä. Riittää jo, kun ohjelmasta vaihtaa osan liikkeistä.

Koska Jarkko treenaa ensi kevään Karhunkierroksen 80km matkalle, pitää treenin olla sellainen, ettei se haittaa juoksutreeniä. Viikoittainen juoksumäärä on noin 70-80km ja jalat ei näissä treeneissä saa olla tukossa.
Tästä syystä tein ohjelman, jossa on lyhyet sarjat ja toistomäärät. Osassa liikkeitä on mukana myös räjähtävyyttä. Liian pitkillä toistomäärillä voi saada jalat tukkoon ja juoksusta voi jäädä paras terävyys pois.
Ohjelmassa on myös huomioitu tasapainon treenaaminen, koska polkujuoksussa myös sitä tarvitaan. Mies toivoi myös simppeliä ohjelmaa jonka voi käydä tekemässä vaikka aamulla ennen työpäivää tai vaikka lounastauolla.

Millainen ohjelma sitten on?

Treeni1

 • 1 jalan maastaveto
 • Clean&Jerk
 • Dippi penkiltä jalat bosun päällä
Treeni2
 • Boxikyykky
 • Hauiskääntö+pystypunnerrus käsipainoilla
 • Alatalja
Tein treenin kaksijakoisena ja taukoineen, vatsaliikkeineen sekä alku- ja loppuverryttelyiden kanssa se on tehtävissä alle tunnissa.

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post:

2 Comments
 1. Susanna

  Millä tavalla hauiskääntö tukee juoksua? Ymmärrän, että kannattaa tehdä muutakin kuin jalkoja ja keskivartaloa mutta eikö olisi järkevää tehdä liikkeitä, joissa treenaa useampia lihasryhmiä kerralla?

 2. Tanja

  Edellisessä ohjelmassa oli pääsääntöisesti moninivelliikkeitä ja tästä haluttiin tehdä eri tavalla lihaksia aktivoiva.
  Lisäksi juoksuun saa lisää tehokkuutta käsistä.
  Treenin on tarkoitus myös salilla olla kokonaisvaltainen unohtamatta mitään kehon osaa.

Comments are closed.