Alkuverryttelyn hyödyt

Alkulämmittely, onko se sinulle treenissä pakollinen paha joka tehdään nopeasti alta pois vai onko se osa treeniä ?

Alkulämpöä kahvakuulilla!

Itselläni tulee treenatessa nykyään annettua hyvä aika lämmittelylle niin salilla kuin juostessakin,  vaikka nyt enemmän salia tässä käsittelenkin.

Kärjistetysti sanoen voidaan todeta että jättämällä lämmittelyt pois treenistäsi ja jos vielä teet
liikkeet hieman huonolla tekniikalla. Voidaan olla varmoja, että jossain vaiheessa jokin kehosi osa sanoo itsensä irti.

Aletaan siis panostamaan alkulämpöön ja pysytään kunnossa!

Mitä , miten ja kuinka kauan!

Alkulämmittelyksi sopii hyvin esimerkiksi kevyt juoksu, hyppynaruhyppely tai vaikka kuntopyörä.
Aikaa tuohon kannattaisi käyttää noin 10-15 minuuttia jotta lihakset lämpenevät. Tuon jälkeen on hyvä avata liikeratoja erilaisilla liikkuvuusharjoitteita tai dynaamisia venytyksiä. Voit myös toki mallata tulevia liikkeitä ja liikeratoja joita treenisi tulee koskemaan.

Minkä takia!

Lämmittely nostaa kehosi lämpöä ja saa lihakset lämpeämään. Myös jäykkyydet poistuvat ja aineenvaihdunta kiihtyy. Toisin sanoen keho alkaa valmistautumaan ja virittäytymään rasitukseen ja treeniin. Hermosto herää myös lämmittelyn aikana. Voidaan siis sanoa että alkuverryttelyllä on iso vaikutus harjoitukseen. Kun kroppasi on lämmin pystyt vetämään treenit täydellä teholla.

Muut hyödyt!

Hyvän lämmittelyn jälkeen lihakset ja myös muut kudokset lämpiävät ja muuttuvat vetreämmiksi. Näin ollen kestät suuremman kuormituksen ja rasituksen sietokyky paranee. Revähdykset, venähdykset ja väärät liikeradat johtuvat yleensä siitä ettei keho ole valmis ja lämmittely on jäänyt vajaaksi. Loukkaantumisriski siis pienenee huomattavasti


⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook


Share this post: