Ratatreeni ja maratonharjoittelu

Viime vuonna tuli aloitettua täsmätreenit maratonille noin pari kolme kuukautta ennen kisoja, tänä vuonna tulikin aloitettua jo huomattavasti aiemmin.

Kohti syksyä ja maratonia

Lauantaina oli vuorossa vuoden ensimmäiset treenit radalla ja samalla alkoivat treenit kohti lokakuun maratonia. Viime kerralla kun harjoittelin maratonille tuli tehtyä maratontreeniä säännöllisesti kerran viikkoon, luulen että nyt ei aikataulut siihen ihan riitä, mutta tavoite onkin jos joka toinen viikko onnistuisi. Viime kesänä ja syksynä tuli tehtyä paljon 900 metrin vetoja radalla pitkillä palautuksilla. Tällä kertaa Mikko olikin rakentanut meille erilaisen ohjelman mitä aletaan tekemään.

Maratontreenit olivat tällä kertaa 18 * 800 metriä ja 1min 10 sek palautuksilla Vetojen pituus oli 3 min ja 36 sekuntia, eli 4:30 vauhtia mentiin Kerttulan urheilukenttää ympäri. Hyvin onnistui vauhti ainakin itselleni, sillä sykkeet pysyivät riittävän alhaalla eikä jalkoihin kerääntynyt maitohappoja.

Koska meitä oli kolme juoksijaa vetämässä noita vetoja, minä, Mikko Liukka sekä Timo Tuominen niin otimme aina vuorotellen vetovastuun vauhdista. Jokainen veti aina kolme vetoa kerrallaan ja sen jälkeen vaihto, tuo oli kyllä hyvä tapa sillä peesissä tuleminen oli paitsi fiiliksen mukaan niin myös kellon mukaan helpompaa.

Ensi fiilikset on että kunto on syksystä noussut ja tällä metodilla tulee varmasti tulossa kun maratonin aika koittaa, jos vain muut asiat osuvat kohdalleen.

IG
Facebook

Share this post: