Polkujuoksua – pitkästä aikaa yhdessä poluilla

Polkujuoksua tulee harrastettua ympäri vuoden eikä tämä talvi ole ollut poikkeus. Jarkko tosin löysi tähän rinnalle uuden harrastuksen murtomaahiihdosta ja se onkin vienyt suuren osan hänen treeniajastaan viimeisen viikon ajan. Itselleni en ole onnistunut löytämään sopivia suksia enää tälle talvelle, koska olin sen verran myöhään liikkeellä, että kaikkialla myydään jo ei oota sopivien välineiden osalta. Ehkä sitten ensi talveksi saisi hankittua.

Päätettiin kuitenkin lähteä juoksemaan yhteinen polkujuoksulenkki aurinkoisille hangille tutulle Karevan kierron reitille. Itse kävin juoksemassa sen jo viime viikonloppuna ja tiesin mitä odottaa polkujen kunnon osalta. Suurin osa lenkistä päästiin menemään hyvin tampattua polkua, mutta parissa paikassa jouduttiin hieman hidastamaan vauhtia ja jopa kävelemään pidempi pätkä. Tarkoituksena olikin juosta rento lenkki, joten vauhdin tiputtaminen ei haitannut yhtään varsinkaan, kun keli oli mitä mahtavin. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja pakkanenkin oli maltillisesti noin -6 asteen paikkeilla.

Alkumatkasta saatiin mennä aika rauhassa, ei näkynyt kuin pari maastopyöräilijää samalla reitillä. Puolivälin jälkeen alkoi vastaan tulla jo hieman enemmänkin porukkaa, mutta mitään ruuhkaa ei ollut tuolla suunnalla tänään. Muutama valokuva oli pakko pysähtyä ottamaan jotta saatiin upea keli taltioitua. Samalla siinä juostessa myös puhuttiin siitä miten toukokuun lopulla Karhunkierroksella voi hyvin olla lähes samanlaiset polut kuin mitä meillä täällä etelässä on nyt. Mutta jos alusta on yhtään samanlainen kuin tänään ei hätää ole. Juoksu kulki aika kevyesti ja ihan selkeästi molemmat nautti tuosta lenkistä. Ja tuosta Karhunkierroksesta vielä niin me ollaan siellä kahtena peräkkäisenä vuonna päästy juoksemaan shortseissa +20 asteessa ja seuraavana vuonna räntäsateessa +3 asteessa, joten kelistä ei yhtään voi sanoa vielä tässä vaiheessa mikä se tulee olemaan. Ja vuosi ennen tuota +20 asteen juoksua siellä oli kuulemma juostu hankijuoksua, kun lunta oli paikoitellen runsaasti jäljellä. Onneksi tänä talvena täälläkin suunnalla on voinut treenata polkujuoksua hangessa.

Viime aikoina ei olla ihan hirveästi muutenkaan ehditty treenata yhdessä ja itselläni työt venyy pari-kolme iltaa viikosta myöhempään niin yhteistä aikaa on kunnolla vain viikonloppuisin. Aloitin nyt perjantaina myös psyykkisen valmentajan koulutuksen, joten olen istunut tänä viikonloppuna etäluennoilla yhteensä 16 tuntia. Onneksi nuo luennot on perjantaisin ja lauantaisin, niin ei ihan koko viikonloppu kulu niiden parissa. Voin sanoa, että tuon istumisen jälkeen tuli tämän päivän juoksu tarpeeseen. Onneksi etäluennolla voi kuitenkin välillä seistä tai venytelläkin samalla, kun kuuntelee. Lisäksi meillä oli tunnin välein noin 5 minuutin tauot ja lisäksi tunnin lounastauko sekä vartin kahvitauko. Erittäin hyvin suunniteltu setti!

Joko luit tämän kirjoituksemme juoksuharrastuksen aloittamisesta?

Share this post: