Pienin askelin

Yksi takana ja 13 jäljellä. Viikkoja puolimaratonin treenausta siis. Tarkoituksena on joka sunnuntai kertoa hieman miten viikon treenit on edenneet ja mitkä on fiilikset.


Kulunut viikko alkoi maanantaina kevyellä 35 minuutin juoksulla. Ekaa kertaa oli jalassa myös barefoot tossut, jotka ostin sunnuntaina GoExposta. Ja pakko sanoa, että oli tosi oudon tuntuiset jalassa. Ihan kuin olisi juossut sukat jalassa, joiden pohja on kovettunut. Alkumatka meninkin ihan täysin totutellessa juoksuun ja askelta hakiessa. On muuten tainnut olla aika kantapääaskellusta aiempi juoksutyyli, sen verran hankalalta tuntui, kun yritti saada jalan päkiälle laskeutumaan. Ja oli kyllä penikat ja sääret kipeänä illalla lenkin jälkeen ja seuraavana päivänäkin. Onneksi meiltä löytyy kotoa Foam Roller niin sai rullailtua lihaksia vähän auki. Lisäksi joku ihan pieni hankauma tuli tossuista jalkapöytään, mutta ei niin paha että se olisi juoksua haitannut.
Tiistaina oli saliaamu, herätys klo 5 ja nopea aamupala ennen salia. Illalla oli taas lihashuollon aika, pikkuisen venyttelyä ja rullailua taas. 
Keskiviikon juoksuna olikin sitten mun inhokkijuoksu, intervallit. Ja rohkeana vedin taas barefootit jalkaan ja menoksi. Ensin pieni lämmittely 10 minuuttia kevyttä juoksua, jonka jälkeen alkoi rääkki. 5×2 minuuttia 80% teholla ja 60 sekunnin kevyt hölkkä joka setin välillä. Loppuun vielä 10 minuutin palautteluna kevyttä juoksua.. Ihmeen hyvin meni noi intervalliosuudetkin, vaikkakaan ei vielä saanut askelta kohdilleen. Koko ajan yritti muistaa astua oikein ja sitten meni tahti sekaisin. Kuitenkin sain itsestäni ainakin omasta mielestä ihan hyvät tehot irti. Juoksun jälkeen lyhyt sauna ja pari tuntia myöhemmin vähän rullailua taas. Ja yllätyksekseni ei edes pohkeet tai sääret olleet kipeinä seuraavana päivänä. 

Vivobarefootit ja kevätaurinko, intervalleista selvitty.

Torstai oli saliaamu, 5 ylös ja menoksi. Vuorossa oli olkapäät ja hauikset. Tällä hetkellä treeni on 3×10 settejä. Pikkuisen vielä tuo pari viikkoa sitten muljahtanut olkapää vihoittelee tietyissä liikkeissä, mutta ei onneksi pahemmin rajoita mitään liikkeitä.
Perjantaina pidetiinkin lepopäivä liikunnasta ja vaihdettiin viihteelle molemmat. Itse lähdin työpaikan porukan kanssa illastamaan ja ilta venähti aika myöhäiseksi. Tai no, aikaiseksi aamuksi 🙂 On se kiva joskus vähän päästä muutakin tekemään kuin käymään juoksupolulla tai salilla. Mutta ei kuitenkaan jatkuvasti sellaistakaan jaksaisi. 
Lauantaina aamulla väsytti sen verran ettei edes yritetty mihinkään suuntaan lähteä liikkumaan. Ja olihan se uhattu takatalvikin saapunut. Iltapäivällä oli miehen kummipojan synttärit, joilla tuli vielä syötyä kaikenäköistä herkkua. Sieltä kotiuduttua ajateltiin lähteä päivän juoksulenkkiä kokeilemaan. Vuorossa oli pitkä lenkki, 10 min reipasta kävelyä, 30 min kevyttä juoksua, 5 min reipasta kävelyä, 30 min kevyttä juoksua ja lopuksi vielä 10 min reipasta kävelyä. Ei olekaan ennen tullut juostua lauantai-iltana Raisiosta Naantaliin ja takaisin, mutta nyt sekin on tehty. Lenkki meni uskomattoman kevyesti, vaikka edellinen ilta oli mennyt pitkäksi ja yöunet jääneet vähän lyhyiksi. Tällä kertaa jätin barefootit kotiin ja vedin jalkaan vanhat tutut Puman Faas 350:t, ihanan pehmeät jalassa ja askellus oli kevyttä. Ja on sitä huomaamatta ilmeisesti saanut vähän tekniikkaa paremmaksi jo kahden aiemman lenkin aikana. Ei edes kantapää edellä tullut maahan. Lenkin lopulla tuntui siltä kuin olisi vielä voinut juosta Raisiosta Turkuun asti, muttei kuitenkaan lähdetty kokeilemaan 🙂
Ryhti on mulla ollut ongelmakohta aiemmin, ja on edelleenkin jos en muista kiinnittää siihen huomiota juostessa. Eilen tosin muistin ja ylämäetkin meni tosi kevyesti kun oli ryhti kunnossa. Muistakaa naiset; rinta ylös ja lantio eteen! 
Ja onhan se muutenkin kivemman näköistä kun naisella on ryhti kunnossa eikä ole olkapäät kasassa ja vatsa edessä. Itsevarmuutta vaan mukaan!

Tänään syötiin aamupalaksi kananmuna-pekoni settiä ja katsottiin samalla Formula1 kauden avajaiskisat. Sen jälkeen pakattiin salikassi ja napattiin mukaan uikkaritkin. Salilla oli vuorossa jalka-selkätreenit jonka jälkeen ajettiin uimahallille ja uitiin 350 metriä. Seuraava opeteltava on uintitekniikat. En ole koskaan ollut mikään uimari vaikka osaankin uida ihan hyvin. Tekniikalla saa varmaan irti huomattavasti enemmän. Toi uinti on ainakin mun mielestä hyvää palauttavaa jalka-selkätreenille. 


Nyt ekan kunnon juoksutreeniviikon jälkeen mulla on aika luottavainen olo tuon puolimaratonin suhteen. Onhan tekniikassa vielä tekemistä ja muutenkin juoksussa hiomista, mutta kyllä se siitä, kun ei anna periksi. 
Puolimaratoni on siis 14.6. ja tapahtumana Forssan Suvi-ilta, jonka kanssa siis teen yhteistyötä. Mukaan vaan kaikki!

Onko joku lukijoista juossut puolikkaan ja oletteko treenanneet siihen jonkin treeniohjelman mukaisesti? 
Itse ainakin huomasin, että erilaisia ohjelmia löytyy tosi paljon ja helpolla ihan vaan Googlettamalla. 
Seuraavaksi pitää alkaa hakemaan saliohjelmaan muokkausta tuota puolikasta ajatellen. Ainakin jalkatreeniä ajattelin muuttaa niin että saisi siitä apua juoksutreeneihinkin. 
Siitä kerron lisää kun sopiva ohjelma löytyy. 

Nyt pitää tehdä jotain iltapalaa vielä ja odottaa, että yksi mun suosikkisarjoista alkaa, Kosto. 

Mukavaa sunnutai-illan jatkoa ja alkavaa viikkoa!!

Share this post: