3, 2, 1, GO!

Nyt on virallisesti polkaistu käyntiin juoksutreenit kesän puolimaratonia ajatellen.
Kävin viikonloppuna GoExpo 2014 messuilla tapaamassa Forssan Suvi-illan maratonin järjestäjän edustajaa, jonka kanssa sovin jokin aika sitten yhteistyöstä puolikkaalle osallistumisen tiimoilta. Näistä kuvioista lisää kevään mittaan.
Olen ilmoittautunut Forssan Suvi-illan puolimaratonille, joka järjestetään tänä kesänä 14.6. ja tapahtumapaikkana toimii Urheilukentänkadun Kisahalli. 
Lajivaihtoehtoina on tänä vuonna Maraton, Puolimaraton, Kymppi, Pyöräily 35 km, Pyöräily 95 km ja uutuuksina tälle vuodelle Combot joko lyhyt; 35 km pyöräily + 10 km juoksu tai pitkä Combo; pyöräily 95 km ja juoksu 21 km. 

Kun tämän kesän koitoksesta selvitään, niin ensi vuodeksi onkin vaihtoehtoja uutta haastetta ajatellen 🙂

Käykää tutustumassa tapahtuman www-sivuihin ja Facebook-sivuihin ja ilmoittautukaa mukaan!! Vielä ehtii treenata aloittelijatkin tämän vuoden tapahtumaa varten. Ja jos ei puolimaraton tai maraton houkuta, niin kokeile edes kymppiä! 
Kuten aiemmin olen kertonut, aloitin juoksuharrastuksen viime heinäkuun lopulla enkä talvella ole juossut ollenkaan. Nyt vasta helmikuun aikana aloitin uudestaan, kun lumet ja pahin jää lähti. 

Itse aion nyt treenata 14 viikon treeniohjelmalla, joka on oikeastaan 16 viikon pituinen aloittelija-juoksijoille tarkoitettu, mutta jätin kaksi ensimmäistä viikkoa pois, koska pikkuisen on pohjaa juoksulle kuitenkin tullut.
Saliohjelmaa pitää myös hieman muokata, koska liian raskas jalkatreeni ei välttämättä ole hyväksi juoksua ajatellen. Myös juoksutekniikkaa olisi tarkoitus päästä hiomaan tässä alkutaipaleella. 
Koko puolimaratoni-idea lähti liikkeelle viime kesänä kun juoksuharrastuksen alkuhuumassa heitin miehelleni haasteen puoliksi vitsinä, että mitä jos juostaisi puolimaratoni ensi kesänä. Kilpailuhenkinen mies kun on, niin otti tietysti haasteen vastaan. Ja siitä oli paha sitten enää lähteä perääntymään, vaikkakin kauhistelin ajatusta itse 🙂 Ei muuta kuin asenne kohdilleen ja kohti tavoitetta!


 Tuli sieltä GoExposta sitten mukaan ihan juoksuvälineitäkin, ostettiin molemmille Vivobarefootin paljasjalkatossut ja ensikosketuksen jälkeen ne tuntuu ihan ok olevan, vaikkakin penikat ja pohkeet huutaa armoa tänään. Niiden käytöstä lisää kun olen saanut testattua vähän enemmän.
Lisäksi ostin juoksupaidan ja -trikoot, kyllä kelpaa juosta! 
Tässä ensimmäisen viikon, eli kuluvan viikon treeniohjelma:

Viikko 1:
Maanantai, kevytvauhtinen juoksu, 35 min
Tiistai, salitreeni aamulla + venyttely illalla
Keskiviikko, 10 min kevyt juoksu, 5×2 min 80% teholla 60 sek hölkkätauoin + 10 min kevyt juoksu
Torstai, sali
Perjantai, lepopäivä
Lauantai, pitkä juoksu-/kävelylenkki: 10 min reipas kävely, 30 min kevyt juoksu, 5 min reipas kävely, 30 min kevyt juoksu, 10 min reipas kävely
Sunnuntai, sali + uinti 40 min

Salikäynnit meillä ajoittuu pääasiassa aamuun. Arkiaamuina on herätys klo 5.00, koira aamulenkille, nopea aamupala ja salille. Salilta suoraan töihin.
Juoksulenkit tehdään iltaisin töiden jälkeen ja viikonlopun salikäynnit ja juoksut ajoittuu useimmiten aamupäivään niin jää sitten loppupäiväksi muulle aikaa.
Yllä mainittujen lisäksi pyritään joka ilta huoltamaan lihaksia joko venyttelyillä tai Foam Rolleria apuna käyttäen lihaskalvoja availlen.


Aiemmin olen ollut aika huono huoltamaan kehoa, mutta nyt en halua, että tavoite jää tavoittamatta siitä syystä, että on ollut liian laiska lihashuollon suhteen.


Ja vielä kun ilmat pysyy samanlaisina kun nyt on niin kyllä jaksaa juosta!
Eilen ainakin oli aivan ihan keli. Ihanan raikas ja pirteä hieman kevättä enteilevä sää. Ja todella kaunis iltarusko!


Nyt vielä lihashuoltoa tekemään; ei tuskaa ei tulosta! 🙂

Share this post: