Personal trainer – miksi palkata itselleen?

Personal trainer eli henkilökohtainen valmentaja. Miksi kannattaa palkata itselleen oma personal trainer hyvinvoinnin tueksi? Riippuu monestakin syystä ja valmentajan valinnassa kannattaakin miettiä mitä valmentajalta haluaa ja mitä tulevilta treeneiltä ja muilta tapaamisilta haluat tai tarvitset.

Usein elämäntapamuutoksen edessä tulee niin paljon uusia asioita joihin kiinnittää huomiota, että tällöin on hyvä olla ulkopuolinen ohjaamassa kohti sitä sinun tavoitettasi. Monesti elämäntapamuutokseen lähdettäessä on ratkottavia asioita kuten aiempi liikkumattomuus ja epäterveelliset ruokailutottumukset, näiden myötä ehkä ylipainoa, huonot yöunet ja ehkä jopa jonkin verran stressiäkin. Kaikki nämä osa-alueet herättävät tunteita jotka voivat olla yllättäviä ja niitä voi olla vaikea käsitellä yksin. Mutta se mikä on kaikkein tärkeintä on halu päästä irti vanhoista tottumuksista ja halu päästä muuttamaan elämän askelia positiivisempaan ja energisempään suuntaan. Personal trainerin palkkaaminen avuksi ja tueksi tälle matkalle voi olla oikea ratkaisu.

Personal trainer aloittelevan liikkujan tukena

Jos olet täysin vasta-alkaja tai ollut vuosikaudet liikkumatta on personal trainerin rooli vielä tärkeämpi. Pt tekee treeneistä mielekkäitä ja monipuolisia ja pitää huolen myös palautumisesta. Treenien mielekkyys ja positiiviset kokemukset ovat avainasemassa, kun aloitetaan uutta elämäntapaa. Valmentaja osaa myös tehdä harjoitukset monipuolisiksi siten, että saadaan kehitettyä erilaisia ominaisuuksia, kuten kestävyyttä, voimaa ja liikkuvuutta ja joskus hän saa toimia myös jarruna, kun alkuinnostuksessa lähdetään eteenpäin kaasu pohjassa.

Treeneihin ja elämäntapamuutokseen tarvitaan myös se punainen lanka, joka pitää kasassa koko paletin. Tähän valmentajalla on useimmiten hyviä avaimia joita et välttämättä itse osaa edes hakea. Tämä koskee yhtä hyvin myös kauemmin aikaa treenanneita, jotka ovat vuosikaudet tehneet asiat tietyllä tavalla. Valmentajalla voi olla uusia näkökulmia, uusia tapoja tai erilaisia metodeja jotka piristävät treenejä ja tuovat uusia virikkeitä. Myös personal trainerit käyttävät valmentajia omiin treeneihinsä.

Personal trainerilla on myös suuri vaikutus motivaation ylläpitämisessä. Usein motivaatio on huipussaan, kun lähdetään tekemään jotain uutta ja tuloksia tulee nopeasti. Mutta valitettavasti motivaatio myös lopahtaa lähes yhtä nopeasti jos sitä ei osaa ruokkia oikealla tavalla. Motivaatio on ehkä myös helpompi pitää yllä jos on tilivelvollinen jollekin ulkopuoliselle ja samalla voit unohtaa kaikki huonot tekosyyt miksi et voisi treenata. Personal trainerilla on varmasti jotain takataskussa millä kumota nämä. Valmentaja voi myös olla se korva joka kuuntelee silloin, kun on vaikea hetki eikä treeni kulje tai jokin asia vaivaa mieltä.

Säännöllisyyttä ja järkevää tekemistä

Personal trainer auttaa sinua aloituksessa ja myös matkan edetessä. Sinä voit keskittyä tekemiseen, kun joku muu suunnittelee treenit, asettaa raamit ja seuraa yhdessä sinun kanssasi etenemistä sekä kohti tavoitetta kulkemista. Jos kuntosali ei ole se paikka joka tuntuu omimmalta juuri sinulle voi treenit helposti jäädä tekemättä jos keksii jotain muuta joka on sillä hetkellä omasta mielestä tärkeämpää. Tällöin säännöllisyys kärsii helposti eikä tuloksia tulekaan odotetusti, mutta jos joku odottaa sinua salille ja joku laatii sinulle treeniohjelman jota noudattaa on sinun helpompi pysyä sovitussa.

Valmentajan avulla teet myös todennäköisemmin oikeanlaista treeniä juuri sinulle kuin mitä tekisit omin päin. Netti on täynnä treeniohjelmia, mutta niistä voi olla vaikea löytää itselle se oikea, joka palvelee juuri sinun tarvettasi. Pt osaa lukea kokonaisuutta ja yhdessä sinun kanssasi keskustelemalla löytää varmasti juuri sinulle sopivan valmennuskokonaisuuden. Valmennuksen edetessä valmentaja osaa katsoa tiettyjä asioita ja osaa seurata tuloksista juuri oikeita asioita.

Pt pystyy useimmiten olemaan avuksi myös muussa kuin treenaamisessa. Esimerkiksi ravintoasiat ovat suuri osa hyvinvointia ja niihinkin kannattaa pyytää apuja tai ainakin käydä yhdessä läpi millainen tilanne on tällä hetkellä ja onko tarvetta muutokselle. Voi olla, että luulet ruoka-asioiden olevan kunnossa, mutta silti niistä voi löytyä viilattavaa. Lisäksi personal trainerista voit saada tukea, kun tuntuu siltä, ettei mikään suju niinkuin pitäisi ja haluat heittää hanskat tiskiin. Valmentaja on se henkilö, johon voit turvautua epätoivon hetkellä tai kenelle voit lähettää viestiä onnistumisista sillä pt tietää millaista tunteiden vuoristorataa suuri muutos voi tuoda tullessaan. Valmentajalle hyvinvointi on tärkeää ja onnistumisista iloitaan yhdessä ja aidosti.

Mikäli kaipaat apuja treeneihisi, laita viestiä kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta 🙂

Share this post: