Mäkitreeniä poluilla

Tästä viikosta tulikin ihan mukava juoksuviikko. Kilsojakin sain täyteen sen 45, joka on vähimmäistavoite viikolle. Tänään tein viikon viimeisen lenkin ja se oli kevytvauhtinen 20 km Littoistenjärven rannalta Halisten, Raunistulan ja Länsikeskuksen kautta Raisioon.

Viikon treeniksi nostan kuitenkin jo maanantaina juostun mäkitreenin poluilla. Aika tarkkaan laskettiin treeniaika sillä viimeisen vedon aikana alkoi jo tulla hämärää ja sai olla tarkkana ettei kompuroinut. Tällä hetkellä tuo pimeys saapuu noin klo 16 aikaan iltapäivästä.

Meillä oli tarkoituksena juosta tunti mäkeä ylös ja alas edestakaisin. Suunnattiin melkein naapuriin Kuuanvuorelle, jossa on paljon reittejä ja löydettiin juuri sopiva polku. 7 kertaa ehdittiin tunnin aikana mennä tuota reittiä edestakaisin ja nousua saatiin kasaan pikkuisen alle 300 metriä. Mäki oli pitkähkö ja olin treenin jälkeen tyytyväinen, että sain juostua mäet ylös ilman kävelyitä.
Parissa kohtaa sai testata myös loikkavoimaa, koska viimeaikaiset vesisateet oli kasanneet keskelle polkua aika mahtavan lätäkön. Lisäksi kalliot oli paikoitellen jäässä ja hieman liukkaat, mutta kun askellus pysyi nopeana ei siitäkään ollut haittaa.

Miksi sitten mäkitreeniä?
Keväällä on edessä jälleen parit polkukisat ja heinäkuussa vielä yksi, jossa kuulemma mäet on pitkiä ja loivia. Mäkitreenissä saa myös hyvin treenattua hapenottokykyä, joka astman myötä hieman pääsi huononemaan, mutta on pikkuhiljaa palautumassa normaaliksi. Jos jaksaa juosta mäkiä on sen jälkeen tasaisella juokseminen helpompaa.
Ylämäessä voi joko juosta tai jos kunto ei vielä kestä juoksemista niin silloin kannattaa tunkata. Käsistä vaan apua ja askeleisiin voima pakaroista. Yksi jossa itselläni on vielä kehitettävää on alamäki. Alamäkeen juostessa pitää vaan luottaa itseensä ja antaa askeleen rullata kevyesti. Viisaat kertoo, että vauhti korjaa virheet 😉 Askel vain tarpeeksi lyhyenä, jotta saat pitoa kenkään. Jos askel osuu paljon kehon eteen, on liukastuminen vain ajan kysymys. Tikkaamalla eteenpäin ja aina kannattaa hyödyntää luonnosta kivet ja juuret joista saa ponnistusvoimaa.

IG
Facebook

Share this post: