Uusi vuosi ja uudet tuulet

Viimeiset pari vuotta on mennyt aika vauhdilla ja paljon ei ole ehtinyt pysähtyä.
Nyt tuohon on tullut muutos tai ainakin lähdetty sitä kohti. Uusi vuosi toi mukanaan uusia kuvioita työrintamalla ja opiskeluissa.
Mistä tämä kaikki sitten on lähtenyt liikkeelle?

Kun aloitin liikunnan harrastamisen nollista noin 8 vuotta sitten en yhtään osannut arvata miten se veisi mennessään. Aloittelin varovasti ryhmäliikunnasta kahvakuulailun, bodypumpin ja spinningin kanssa. Siitä siirryin jossain vaiheessa salin puolelle treenaamaan vaikka olin aiemmin sanonut ettei se ole minua varten lainkaan. Voi kuinka olinkaan väärässä!

Kuusi vuotta sitten mukaan tuli juoksu. Alkuun juostiin ihan itsekseen ja ne lenkit oli aivan kaikkea mitä ei olisi pitänyt olla. Mentiin täysiä niin kauan kuin jaksoin ja sen jälkeen käveltiin hetki. Pk-treenistä ei tietoakaan eikä muistakaan eri vaihtoehdoista.
Lähes heti juoksun aloittamisen jälkeen sairastin keuhkokuumeen ja treenaamiseen tuli pakollinen 3 kuukauden tauko. Helmikuussa, kun olisi saanut juosta oli liukasta. Eikä silloin todellakaan voi juosta! Vai miten se nyt menikään 😀
Maaliskuun lopulla alkoi omat juoksutreenit taas ja aloitettiin myös Vauhtisammakolla pienen porukan treenillä. Saatiin hyvää neuvoa tekniikasta ja muutenkin juoksun treenaamisesta.
Toukokuun lopulla aloitettiin Vauhtisammakon juoksukoulussa kesäkausi ja kesäkuun puolivälissä molemmat juostiin ensimmäiset puolimaratonit. Jonka jälkeen itseasiassa juoksun piti jäädä siihen…

Juoksu on jatkunut siitä lähtien, samoin salitreeni ja kaikki liikuntaan ja hyvinvointiin kuuluva. Mitä enemmän siihen pääsi käsiksi sen enemmän se alkoi kiinnostaa. Aloin lukea kaikkea joka liittyi liikuntaan ja ahmin lisää tietoa.
Lopulta se kaikki johti siihen, että kaksi vuotta sitten Black Friday-tarjouksena ostin Trainer4You:n pt-koulutukseen paikan. Tai oikeastaan sen ensimmäiseen osioon, koska halusin ensin varmistaa, että onko se minua varten. Tuo ensimmäinen viikonloppu meni liian nopeasti ja kateellisena kuuntelin, kun muut innoissaan kertoivat suunnitelmistaan ja jatkokoulutuksesta.
Viikko tämän jälkeen olin jo ilmoittautunut myös loppuosaan ja opinnot jatkuivat saman vuoden marraskuulle.

Tein samaan aikaan konttorityötä 8 tuntia päivästä 5 päivää viikosta. Opiskelin vapaa-aikoina ja treenasin. Välillä otin perjantaiksi lomapäivän, jotta pääsin koulutukseen, joka kesti koko viikonlopun. Pari kertaa reissasin Espooseen, kun en päässyt syystä tai toisesta Turun koulutusviikonloppuun osallistumaan. Nuo lomapäivät söivät osan kesälomasta ja myös talviloman. Jo koulutuksen aikana otin pt-asiakkaita ja kävin myös heitä treenauttamassa. Omat salitreenit jäivät välillä väliin ajan puutteen vuoksi ja sen huomasi kyllä lihaksissa.

Tämä lause löytyy uuden työpaikkani seinältä

Vuosi sitten syksyllä meidät molemmat rekryttiin myös Vauhtisammakolle juoksuohjaajiksi ja sen jälkeen ei tarvinnut miettiä mitä tekee vapaa-aikana. Juostiin omia treenejä, ohjattiin juoksua, ohjasin salilla ja tein omaa salitreeniä. Niin ja edelleen opiskelin ja kävin töissä muualla.

Personal Traineriksi valmistumisen jälkeen alkoi mielessä välillä pyöriä ajatus josko sitä hommaa voisi tehdä päätyönä juoksuohjausten ohella. Kävin haastattelussa parissa paikassa, mutta en vielä vakuuttunut asiasta vaan päätin jatkaa vanhaan malliin.
Loppukesästä 2019 aloitin Urheiluravitsemuksen opinnot Itä-Suomen yliopistolla, jottei vaan aika kävisi pitkäksi 😀

Nyt olen kuitenkin tehnyt tuon suuren päätöksen ja ottanut seuraavan askeleen. Oli pakko miettiä jatkanko pt-hommia ollenkaan edes osa-aikaisesti vai alanko tehdä niitä kokoaikaisesti. Työhön ja vapaa-aikaan pitää saada joku balanssi, ettei voimat lopu kesken. Joinakin päivinä lähdin kotoa aamulla 7 jälkeen ja tulin illalla kotiin 9 jälkeen. Siinä välissä työpäivän päätteeksi vedin pt-ohjauksia ja juoksuohjauksia, joskus ehdin jopa tehdä oman lihaskunto- tai liikkuvuustreeninkin. Tehokasta, kun vaan aikatauluttaa, mutta kuitenkin kuormittavaa. Vaikka tuo ohjaustyö ei ole tuntunut työltä eikä ole ollut kuormittavaa samalla tavalla kuin päivätyö niin kyllä se väkisinkin vaikuttaa jaksamiseen.

Marraskuussa tein päätöksen jäädä opintovapaalle vuodeksi ja tehdä siinä samalla pt-hommia ja ohjata juoksua. Opintovapaa alkoi Loppiaisesta ja jatkuu vuoden loppuun. Saan keskittyä täysin opiskeluun sekä ohjauksiin. En ole seuraavana vuonna työntekijänä vaan opiskelevana yrittäjänä. Siinäkin on omat riskinsä. Lomat on kaikki pois omasta palkkapussista, samoin sairastelut.
Mutta tämä on riski, jonka halusin tässä vaiheessa ottaa ja katsoa nämäkin kortit, ettei sitten muutaman vuoden päästä tarvitse miettiä, että mitä jos…

Ensi vuodeksi on kyllä suunniteltu muutakin kuin työtä ja treenejä. Kalenterista löytyy juoksureissuja lähelle ja kauas, mutta niistä enemmän myöhemmin 🙂

IG
Facebook

Share this post: