Salomon Speedcross 5 – polkujuoksukenkä

Saatiin jokin aika sitten käyttöön Salomonin polkujuoksukengistä ehkä sen tunnetuimman mallin uusin versio ja sitä on nyt testailtu muutamilla polkulenkeillä.

Kyseessä on siis Salomon Speedcross 5, joka voidaan luokitella jopa legendaariseksi kengäksi. Itse en ollut aiemmin tutustunut tähän malliin ja jo ensimmäisen lenkin jälkeen sanoin, että tässä on hyvä kenkä! Istuu jalkaan todella hyvin ja sen kantakupin malli on todella hyvä, kenkä istuu napakasti kannan osalta. Tällöin askel pysyy vakaana, kun jalka ei pääse heilumaan kengässä. Poluilla tuo vakaus on todella tärkeää, sillä äkilliset liikkeet on arkipäivää polkujuoksussa.

Kengässä on myös Salomonin muissakin kengissä käytetty erittäin pitävä Contagrip-pohja, jossa on käytetty erivahvuisia materiaaleja tuon pitävyyden ja kestävyyden saamiseksi.
Toinen ominaisuus Salomonin juoksukengissä, joka on todettu erittäin hyväksi on nauhoitus. Quicklace-nauhoitus on kevlar-vahvistettu pikalukituksella varustettu nauhoitus, joka takaa sen, että kenkä ei pääse aukeamaan itsestään. Lisäksi tuon nauhoituksen sekä sen lukituksen saa kätevästi piiloitettua sille tarkoitettuun nauhataskuun, jolloin nauhan ”pää” ei jää roikkumaan ja on vielä vähemmän riskiä, että se tarttuisi polun varrella oleviin risuihin tai oksiin.
Yhdessä Quicklace-nauhoituksen kanssa Sensifit-rakenne istuttaa kengän napakasti jalkaan. Välillä tuntuu kuin kenkä olisi jalkaan valettu, mutta silti jalalla on tilaa liikkua juostessa.

Sitten vielä lopuksi hieman dataa kengästä 🙂

  • mutaiseen ja pehmeään maastoon
  • treeni- ja kisakenkä
  • 10 mm droppi
  • paino n 280g (riippuu kengän koosta)
Tässä siis hyvä yleiskenkä polkujuoksuun ja jos nyt yhtään houkuttaa päästä testaamaan Speedcross5:sta, niin tulevana sunnuntaina (7.4.) siihen on loistava mahdollisuus.
Vauhtisammakko täällä Turussa järjestää tuolloin juoksumessut, jotka aloitetaan kenkätestillä Vartiovuorella 9:30-10:30.
Testipaikalla mukana Salomon, Suunto urheilukelloja testauttamassa sekä tietysti me 🙂
Tulkaa moikkaamaan!

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: