Kuminauhatreeni antaa potkua pakaroihin

Kuminauhatreeni on loppujen lopuksi aika tehokas treeni, kun sen tekee oikein. Väline on helppo kantaa mukana mihin tahansa ja kuminauha menee pieneen tilaan eikä paina paljoa. Miksi sitten pakaratreeniä on hyvä tehdä vaikka tavoitteena ei olisikaan pyöreät persikkapakarat? Pakaralihakset on kehon suuria lihaksia, jotka auttavat meitä kävelemään, juoksemaan ja istumaan. Pakaralihaksilla on vaikutusta myös ryhtiin ja selän lihaksiin. Jos pakaralihakset päästetään surkastumaan ne toimivat huonosti ja usein kuuleekin puhuttavan nukkuvasta tai kuolleesta takapuolesta. Pahimmillaan pakaralihasten laiskistuessa voi aiheutua selkään kipuja ja ryhtiongelmia. Pakaratreeniä tehtäessä tulee myös kiinnittää huomiota suoritustekniikkaan, jotta treeni kohdistuu oikeaan lihakseen eikä mene kirjaimellisesti reisille tai lonkankoukistajille. Pakarassa on yhteensä kolme lihasta, suurin eli gluteus maximus sekä sen alapuolella sijaitsevat kaksi pienempää lihasta keski ja pieni pakaralihas, gluteus medius ja gluteus minimus. Näitä kaikkia on hyvä harjoittaa tasapuolisesti koska ne myös toimivat yhdessä ja tukevat reisiä sekä selkää.

Kuminauhatreeni on helppo toteuttaa vaikka kotona tai mökkilaiturilla samalla nauttien ihanasta kesäkelistä. Kuminauhoja on erilaisia, joista kaikilla on yksi tarkoitus, toimia vastuksena treenissä. Niitä pystyy käyttämään myös eri tavoin ja treenistä saa monipuolisen, kun käyttää mielikuvitusta. Itseltäni löytyy lyhyitä erivahvuisia lenkkikumppareita, pitkiä suoria kuminauhoja ja setti erivahvuisia kahvallisia kuminauhoja. Tähän treeniin valikoin mukaan ainoastaan nuo lyhyet lenkkikuminauhat ja liikkeiksi pääsi pakaraa eri suuntiin aktivoivia liikkeitä.

Kuminauhatreeni

  • Kyykkypumppaus
  • Sivuaskellus / Monsterkävely sivulle
  • Askel takaviistoon
  • Potku taakse
  • Simpukkaloitonnus
  • Lonkan loitonnus

Tee kaikkia liikkeitä 10-15 toistoa per puoli tai suunta, jokaisen toistosarjan jälkeen 30 sek tauko ennen seuraavaa toistosarjaa. Jokaista liikettä 3 kierrosta jonka jälkeen siirryt seuraavaan liikkeeseen. Jos tämä tuntuu liian kevyeltä tai haluat haastetta, tee treeni patterina eli kaikkia liikkeitä 10 toistoa putkeen, jonka jälkeen 1 min tauko ennen seuraavaa kierrosta ja yhteensä 3 kierrosta.

Muista aina aktivoida pakara, mieti mielessäsi missä lihaksessa liikkeen pitäisi tuntua. Ei muuta kuin pakaroihin poltetta!

Jos kaipaat kehonpainotreeniä mökkilaiturilla tehtäväksi niin vilkaise tämä postaus parin vuoden takaa 🙂 Myös syksyn personal training -valmennuksiin löytyy vielä pari vapaata paikkaa, joten jos asustelet Turun suunnalla ja olet vailla valmentajaa joka ymmärtää arjen haasteet ja tarjoaa porkkanan käskyjen sijaan käy tutustumassa palveluihin osoitteessa https://www.personaltrainerturku.net/palvelut/

Share this post: