Kehonhuolto

Jokainen tarvitsee kehonhuoltoa, kuinka paljon, se riippuu mm. siitä kuinka paljon ja miten liikumme. Lyhyesti voisi todeta, että mitä enemmän rasittaa kroppaa sitä enemmän se tarvitsee myös kehonhuoltoa.

Miksi kehonhuoltoa

Koska kehonhuolto on ihan yhtä tärkeää kuin juoksu tai muu liikunta. Kehonhuolto auttaa hermostoa ja lihaksistoa palautumaan rasituksesta ja tämä onkin tärkeää kehitykselle.
Kehonhuolto luonnollisesti parantaa liikkuvuutta, notkeutta ja tasapainoa sekä vähentää myös loukkaantumisriskiä.
Itse lasken myös lämmittelyn osana kehonhuoltoa sillä se valmistaa kroppaa itse harjoitusta varten

Mitä kehonhuolto on?

Se voi olla passiivista tai aktiivista.  Passiivinen kehonhuolto  voi olla muiden tekemää, esimerkiksi fysioterapiaa, hierontaa jne. Aktiivista kehonhuoltoa taas on kaikki mitä tekee itse kuten venyttely tai vaikkapa liikkuvuusharjoittelu. 

Milloin aloittaa kehonhuolto

Paljon liikkuva ja harjoitteleva tarvitsee paljon kehonhuoltoa. Iän myötä saattaa myös tarve kehonhuoltoon lisääntyä, koska nivelten liikkuvuus saattaa heikentyä. Omaa kroppaa kannattaakin kuunnella ja tunnustella, jos huomaat kireitä ja kipeitä lihaksia niin kaipaat huoltoa niihin. Itse teen kehonhuoltoa säännöllisesti, en ihan päivittäin mutta noin joka toinen päivä. Näin kroppani on pysynyt kunnossa sekä liikeradat ennallaan 
IG
Youtube

Share this post:

2 Comments
  1. Nimetön

    Olen samaa mieltä, että jokainen tarvitsee kehonhuoltoa. Itse olen kyllä nyt vähän epäsäännöllisesti tehnyt kehonhuoltoa. Haluan tosiaan enemmän notkeutta ja tasapainoa. https://fysiogeriatria.fi/kuntoutuspalvelut/

Comments are closed.