Juoksukengät, miten löydät itsellesi sopivat

Juoksukengät on taas aika kaivaa kaapista talven jäljiltä ja suunnata lenkille ja palata enemmän juoksun pariin talven hiihtojen jälkeen. Moni muu miettii varmasti samoin ja mielessä saattaa pyörii millaiset juoksukengät olisi itselleen sopivat.

Kaupan hyllyiltä löytyy yhtä jos toistakin erilaista juoksukenkää ja siinä saattaa jo mennä sormi suuhun, että mistäs sitä edes aloittaisi sopivan juoksukengän metsästämisen. Juoksublogi antaakin nyt meidän muutamat vinkit millä välttää ainakin pahimmat mokat juoksukenkien valinnassa ja miten löytää itselleen sopivat lenkkikengät. Muista myös, että näiden vinkkien lisäksi kannattaa pyytää tarvittaessa apua ammattitaitoisilta myyjiltä.

Juoksukengät vinkkejä valintaan

  • Sovita ja kokeile juoksukenkiä juoksussa. Pelkkä kävely ei riitä, vaan juokse hieman liikkeessä niin saat paremman kuvan kengistä. Ja vielä parempi, jos on mahdollisuus testata kenkiä lenkillä juostessa. Tällaisia testilenkkejäkin järjestetään välillä.
  • Jos kenkä ei heti tunnu hyvältä ei se siltä tunnu myöskään myöhemmin, älä siis osta juoksukenkää joka ei heti tunnut hyvältä
  • Osta oikean kokoinen , ei liian pieni eikä liian iso. Muista että kärkeen kuuluu jäädä noin peukalon levyinen tila.
  • Valitse oikeanlaiset juoksukengät. Selvitä askelluksesi jos et sitä tiedä. Tarvitsetko pronaatiotuetut kengät, neutraalit vaiko onko sinulla kenties supinaatiota eli alipronaatiota. Useimmille juoksijoille sopivat neutraalit juoksukengät
  • Mihin tarkoitukseen juoksukengät tulevat. Hitaille lenkeille voi hommata paremmin vaimennetut juoksukengät ja koviin vetoihin ja kisoihin taas kevyemmät. Samoin juoksetko poluilla, asfaltilla vai pururadalla, valitse kengät maaston mukaan
  • Muista myös uusia lenkkikengät riittävän usein. Älä juokse rikkinäisillä lenkkikengillä ja muista, että kengät kestävät noin 1000km ja tämän jälkeen ne olisi syytä laittaa kierrätykseen. Muista myös jos olet ollut vuosia juoksematta niin ne vanhat kengät eivät enää ole välttämättä kunnossa vaan niiden rakenne on saattanut hapertua.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli juoksukenkien valintaan edes hieman apua. Oletko muuten ottanut jo blogimme seurantaan instagramista, löydät meidät täältä. Huomasitko jo meidän jutun juoksutekniikasta, sen löydät tästä.

Tässä kaikki tältä erää, nyt vain hyviä lenkkejä ja muistetaan myös pitää riittävästi lepoa ja kasvattaa juoksumääriä maltilla ettei tule mitään turhia rasitusvammoja.

Share this post: