Maastopyöräily hiihdon tilalle juoksun rinnalle

Maastopyöräily ottaa nyt paikkansa kun hiihtokausi on ohi. Maastopyöräily onkin ollut hyvä laji itselleni juoksun rinnalle ja on antanut niin kropalle kuin mielelle uutta ärsykettä, tähän kun lisätään vielä voimaharjoittelu niin onkin itselleni tärkeimmät liikkumiset lueteltu.

Maastopyöräilyä voisikin verrata hieman omaan suosikkilajiin polkujuoksuun, maastopyörällä pääsee ulkoilemaan lähimetsään, voi mennä rauhaksiin luonnosta ja maastopyöräilystä nauttien tai myös vauhdikkaammin ja ottaa ulkoilun ennemmin kuntoilun kannalta. Se mikä erottaa maastopyöräilyn polkujuoksusta eniten on se, että maastopyörällä pääset pidemmälle, näin myös näkee ja kokee lenkeillä enemmän. Toki itselläni taitotaso pyöräilyyn on vielä sillä tasolla etten kauhean paljon nopeammin maastopyörällä poluilla etene mitä juosten, varsinkaan teknisemmässä maastossa.

Maastopyöräily onkin laji jota voi harrastaa monenlaisessa maastossa ja oman taitotasonsa ja kuntonsa mukaan. Itse pidän siitä, että maastopyöräily on monipuolinen laji joka haastaa koko kehoa, toisaalta pyöräily maastossa on myös hauskaa ja rentoa tekemistä kovempien polkujuoksuharjoitusten rinnalla.

Maastopyöräily etiketti

Kuten retkeilyssä ja polkujuoksussa niin myös poluilla ja metsässä pyöräilessä on syytä pitää huolta yhteisistä pelisäännöistä. Muista siis pitää huolta niin omasta turvallisuudesta kuin muidenkin liikkujien. Älä siis pyöräile sellaista vauhtia ettet kykene pysähtymään yllättävässä tilanteessa, eli muistetaan ajaa oman taitotason mukaan.

Maastopyöräily on jokamiehenoikeus, mutta kannattaa silti katsoa paikalliset ohjeet ja säännöt ennen kuin menet poluille/metsään. Luonnonsuojelualueilla voidaan esimerkiksi maastopyöräilyä rajoittaa ja kansallispuistoissa pyöräily saattaakin olla sallittua vain pyöräilyreiteillä.

  • Polku on yhteinen ja luonto kuuluu kaikille. Muista siis ottaa huomioon muut kulkijat.
  • Hallittu tilannenopeus tuo turvallisuutta kaikille. Nopeampana liikkuja pyöräilijä on valmis väistämään muita kulkijoita
  • Oikea ajotapa ei kuluta maastoa. Pysytään olemassa olevilla poluilla ja reiteillä eikä syyttä suotta poistuta niiltä. Vältetään myös turhia lukkojarrutuksia ja herkkiä luontokohteita.
  • Noudatamme alueen ja reittien sääntöjä sekä muistetaan, että minkä jaksamme kantaa mukaan luontoon jaksamme myös kantaa pois
  • Otetaan huomioon alueen asukkattaat ja maanomistajat
  • Nautitaan luonnosta ja jokamiehenoikeuksista muistaen myös vastuumme.

Mikäli ei vielä seurata toisiamme instagramissa niin minut löytää täältä ja jos innostuit jutussa mainitusta polkujuoksusta löydät siitä lisää täältä ja myös meidän YouTube-kanavaltamme.

Share this post: