Hunnarin pääsiäispolut ja maaliskuun treenit

Pääsiäistä on vietetty syöden ja liikkuen, eli tankkauksestakin on pidetty huolta. Tosin mämmi ja suklaamunat ei onneksi kuulu meillä normaaliin tankkaukseen.

Perjantaina heti aamusta lähdettiin kohti Forssaa ja Hunnaria, entinen laskettelurinne, joka joskus 90-luvun puolen välin paikkeilla lakkautettiin ja ollut lähes käyttämättömänä usean vuoden välillä. Nyt siellä on taas alkanut liikkua enemmän porukkaa ulkoillen. Ulkoilureitti kulkee pitkin metsien ylä- ja alamäkiä, joita alueella riittää. Sen ovat huomanneet myös paikalliset juoksijat, jotka käyvät juoksemassa Hunnarilla kunnon hapotustreenejä. Järjestetään siellä joka kesä myös Hunnarin Hapotus, polkujuoksutapahtuma, jossa kierrellään mäkiä puolimaratonin verran ja matkalla tulee nousumetrejä yli 1300 metriä!  Enemmän kuin Nuts YlläsPallaksen sprintillä, Ylläksen 30 kilsan lenkillä. Siitä voi saada hieman osviittaa millaisesta paikasta on kyse. Toki tuo puolikas juostaan 4 kierroksella, joista siis yksi kierros on pikkuisen reilu 5 km pitkä.
Lisäksi alueella kiertää frisbeegolf-rata ja tämänkin lajin harrastajat saavat hyvät mäkitreeniä jo kävellessä näitä reittejä.
Perjantaina tuo juoksulenkki oli paikoitellen vielä jäinen ja lähes koko reitiltä luminen. Onneksi Korpelan Janne oli ennalta varoittanut ja käskenyt ottaa nasturit alle.
Miehen kanssa tultiin paikalle, kun muut olivat kiertämässä reittiä, mutta noin puoli kierrosta kierrettyämme törmättiin yhteen porukkaan, joiden kanssa jatkettiin lähtöpaikkaan. Siinä hetki odoteltiin Jannea seuraksi seuraavalle kierrokselle ja odotellessa vedettiin parit mäkivedot. Korpelan Janne oli viime kesänä mukana juoksemassa Suomi100-juoksussa Utsjoelta Helsinkiin samassa porukassa midän Vauhtisammakon Mikon kanssa.

Omalta osaltani tuo perjantain lenkki jäi hieman aiottua lyhyemmäksi, kun keuhkot muistuttivat koko talven kestäneestä sairastelusta ja jouduin jättämään leikin kesken noin puolentoista kierroksen jälkeen. Silti matkaa kertyi vähän reilussa 2 tunnissa noin 10 kilsaa ja nousumetrejä jotain 500-600 metrin välillä. Olin jossain vaiheessa laittanut kellon tauolle ja kaksi viimeistä nousua Hunnarin huipulle jäi datasta uupumaan.

Miten sitten muut maaliskuun treenit? Ihan kivasti loppujen lopuksi.
Alkukuukauden flunssan jälkeen pääsin treenaamaan kolmisen viikkoa ihan hyvällä tahdilla ja loppujen lopuksi Movescount näyttää tällaisia lukemia:

Juoksua 11 h 35 minuuttia, 75,5 kilometriä
Salitreeniä 3 tuntia ja joogaa pari tuntia.

Nyt kuitenkin huhtikuussa pitää nuo kilometrimäärät saada tuplattua, koska Karhunkierros lähestyy uhkaavasti ja aikaa saada kroppa totutettua pitkään rääkkiin on enää 8 viikkoa. Kovaa treeniä tuosta ajasta uskaltaa tehdä vain 5 viikkoa, jotta ei jouduta rasitustilaan. Lähempänä toukokuun loppua tehdään enää kevyitä lenkkejä ja paljon kehonhuoltoa.
Lähtölaskenta kauden tapahtumiin on alkanut 🙂

Share this post: