Pt-koulutusta ja viikon 12 treenit

Viikonloppu hurahti ihan huomaamatta ohi. Syy siihen on varmaankin se, että olin koulutuksessa koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin. Nyt se putki kohti personal trainerin ammattia on lähtenyt käyntiin kunnolla. Jotkut ehkä muistavatkin, että helmikuun lopulla hehkutin kuinka huippua oli osallistua ensimmäiseen viikonloppuun josta voi sitten jatkaa kohti koko koulutusputkea jos haluaa tai jättää opiskelun siihen. Kauan olen miettinyt asiaa ja lopulta tuon viikonlopun jälkeen, kun mulle soitettiin Trainer4You:lta tein päätöksen jatkaa koko koulutusputken loppuun. Pari viikonloppua joudun aikataulullisista syistä käymään eri paikkakunnalla.
Nyt viikonloppuna meillä oli ensimmäinen lähijakso ja seuraavan lähijakson ja näyttökokeen läpäisemisen jälkeen saan Kuntosalivalmentajan paperit. Tämän jälkeen homma jatkuu personal trainer-koulutuksena aina lokakuun alkuun saakka.
Paljon uutta tietoa tuli viikonlopun aikana, vaikka suurin osa olikin ”vanhaa” tuttua asiaa omista salitreeneistä. Pää tuntui olevan aivan pyörällä sunnuntai-iltana, kun pääsin kotiin.

Tempausta salilla 

Personal Trainer-harjoitusasiakkuus

Tulen nyt tarvitsemaan pari-kolme treenattavaa, joille teen alkukartoituksen, saliohjelman ja joiden kanssa käyn yhdessä myös salilla alkuun pari kertaa ja asiakkuuden aikana muutamia kertoja. Nämä asiakkuudet saavat mielellään olla myös pidempiaikaisia, ihan miten asiakkaalla on tarvetta, mutta vähintään 2-3 kuukauden pituiset asiakkuussuhteet.
Jos sinulla tai jollain tutullasi on nyt tarvetta ohjaukselle, laita viestiä sähköpostiin ja kerro hieman miksi tarvitset ohjaajaa itsellesi. Asiakkaan tulisi olla sitoutunut asiakkuuteen ja treenaamiseen, jotta molemmat saisimme kaiken irti asiakkuudesta.
Ihan ilmaiseksi en näitä ohjauksia kuitenkaan tee, mutta koska en ole vielä valmis personal trainer, otan sen huomioon hinnoittelussa. Jos nyt kiinnostuit, lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen [email protected] niin kerron lisää.

Viikon treenit

Menneellä viikolla pääsin juoksemaan ihan mukavasti tiukasta koulutusputkesta riippumatta.
Tiistaina menin suoraan töistä Vauhtisammakon Annin mukana alkajien juoksuryhmän treeneihin ja vartin tauon jälkeen lähdin vielä oman juoksuryhmäni mukana treeneihin.
Yhteensä tiistaina kilometrejä kertyi 14.9 kilsaa ja aikaa kului 2 tuntia. Alkajien treenien agendana oli mäkivedot ja oman ryhmäni kanssa pääsin juoksemaan pitkää matkaa, 5 kilsan vedot mennen tullen.

Keskiviikko oli lepopäivä ja torstaina päivä aloitettiin aamusalilla. Aamusali on meille hyvä vaihtoehto niin ei viikon jokaisena päivänä olla iltaisin poissa. Toki viime viikolla torstaille osui myös juoksutreenit. Silloin juostiin hieman lyhyempiä intervalleja ja matkaa taittui tunnissa 8,83 kilsaa. Ihan sopivia vauhteja pienillä tauoilla.
Edelleenkin talven sairastelut painavat keuhkoissa ja hengitys ei ole ihan parhaalla tasolla ja sen myötä jaksaminenkaan ei ole ihan huipussaan. Mutta pikkuhiljaa eteenpäin kohti kevään ja kesän koitoksia.

Koko viikonloppu meni siis koulutuksessa, jossa oli vuorotellen sopivissa määrin salitreeniä ja luento-osuuksia. Mukaan mahtui myös sunnuntaiaamun toiminnallinen treeni, jossa saatiin kunnolla hiki pintaan.
Sunnuntai-iltana lähdin myös juoksulenkille, mutta jostain ihmeen syystä oikea pohje ja sääri vetivät aivan pökkelöksi eikä jalka taittunut kunnolla nilkasta. Lenkki jäi erittäin lyhyeksi ja todella hitaaksi, koska kävelin suuren osan matkasta. Yritin venytellä lihaksia varovasti ja pysähdyin välillä jopa hieromaankin niitä, mutta mikään ei auttanut. Näin jälkikäteen ajateltuna saan syyttää itseäni tuostakin. Kehonhuollon laiminlyönti viikon aikana sen aiheutti. Sanonpa vaan, että tee kuten neuvon tekemään, älä kuten minä teen 😉

Siinä ne tärkeimmät tältä erää varmaan olikin taas. Ei muuta kuin ihanaa keväistä viikkoa kaikille!!!

Share this post: