Helmikuun harjoittelut

Niin se alkaa talvi taas kääntyä hiljalleen kevääksi, hieman liian aikaisin jos minulta kysytään. Tämä mielipide ihan puhtaasti sen takia, että innostuin hiihdosta siinä määrin, että olisi minun puolestani saanut talviset kelit vielä tovin jatkua. Hiihtoa tulikin helmikuulle 144 kilometriä, ihan hyvä määrä kun viimeksi hiihtänyt joskus 90-luvulla. Ihan kokonaan ei helmikuu hiihtäen mennyt vaan mahtui mukaan myös juoksua. Juoksua tuli helmikuulle tasan 200km, ei mitään kauhean tavoitteellista treeniä ollut vaan enempi pk-treeniä. Toki muutama täsmätreeni tuohon mahtui mukaan ja niitä olisi nyt tarkoitus alkaa tekemään hiljalleen enemmänkin, varsinkin mäkitreeniä ja polkujuoksua pitää lisätä kalenteriin, jos vaikka Karhunkierros sattuisi toteutumaan. Salitreeniä tuli noin kahdeksan tuntia helmikuulle ja pyöräilyä noin 60km, tähän päälle vielä reilut kuusi tuntia kehonhuoltoa niin helmikuun saldo kuntoiluun on noin 50 tuntia. Mukavan monipuolisesti tuli tämäkin kuukausi liikuttua ja tästä jatketaan maaliskuulle pitäen monipuolinen harjoittelu mukana. Tämä monipuolinen liikkuminen onkin ollut itselleni yksi isoimmista tekijöistä miksi olen pysynyt kunnossa eikä ole tullut mitään rasitusvammoja tai muita kremppoja.

-J-

Helmikuu oli hiljainen kuukausi juoksun suhteen. Enemmän olisi ollut hyvä juosta jos vaikka sattuisi pääsemään pitkiä matkoja juoksemaan loppukeväästä. Kylmä keli kuitenkin rajoitti juoksuja siinä määrin, että ennätysmääriä ei tullut kilometreissä. Muuten tuo kylmyys ei haittaisi, mutta astman takia keuhkot oli kovilla ja välillä jo kävellessä tuntui raskaalta. Juoksutreenien jälkeisinä päivinä oli välillä pakko ottaa ylimääräisiä lepopäiviä ja antaa keuhkojen levätä. Ja vaikka keli oli kylmä ei siitepölyltäkään ole vältytty. Euroopan suunnalta on tänne eteläiseen Suomeen saapunut jo lepän ja pähkinäpensaan siitepölyä, joka aiheuttaa myös oireita.

Sunnuntait oli kuitenkin viikon juoksujen suhteen ns pääpäivät. Pari kertaa kävin poluilla juoksemassa peruslenkkiä, yhden kerran mäkitreenin ja kuukauden viimeisenä sunnuntaina juoksin maantiellä noin 20 km lenkin. Muina treeneinä mukana oli lihaskuntotreenit sekalaisesti salitreeninä, kehonpainotreeninä ja pienvälineillä tehtävänä treeninä. Näiden lisäksi tuli tehtyä kehonhuoltoa ja pari joogaakin.

Maaliskuussa on tarkoitus nostaa juoksumääriä lisää ja mahduttaa mukaan niin pitkiä lenkkejä kuin mäkitreeniäkin joka viikkoon. Lisäksi haastoin itseni tekemään kehonhuoltoa vähintään 15 minuuttia joka päivä sen normaalin treenin jälkeisen venyttelyn lisäksi.

-T-

Share this post: