Elokuun monipuoliset kuntoilut

Elokuu oli aika aktiivinen kuukausi liikkumisen suhteen. Suunto näyttää, että yhteensä 90 aktiviteettia kertyi ja aikaa meni 88 tuntia ja 30 minuuttia. Suurin osa tästä on luonnollisesti menty mukavuusalueella ja mukana on myös kehonhuollot. Juoksua elokuuhun mahtui yhteensä 301km joista suurin osa meni poikkeuksellisesti maantiellä, 255km ja loput meni poluilla. Pyörällä tuli myös tehtyä lenkkiä säännöllisesti, kokonaisuudessaan vajaat 600km. Maastopyörällä tuli ajettua tuosta noin 135km. Kohtalainen määrä siis myös uudella maastopyörällä ajoa, varsinkin kun vauhti ei ole paljoa juoksua nopeampaa poluilla, ainakaan vielä. Kaiken aerobisen lisäksi tuli myös tehtyä lihaskuntoa mitä nyt aikatauluihin sai sovitettua, Suunnon mukaan nelisen tuntia tuli painoja heiluteltua. Nyt onkin kevät ja kesä menty aika vähällä voimaharjoittelulla kun juoksu ja varsinkin pyöräily on vienyt isomman siivun ajasta, luultavasti syksyn ja talven tullessa pyöräily jää hieman vähemmälle ja on taas enemmän aikaa olla rautojen parissa.

-J-

Ihan noihin Jarkon lukemiin en päässyt elokuun treeneissä, mutta kiitettävä määrä sitä tuli silti. Läheskään kaikki kehonhuollot tai lihaskuntotreenit ei ole ”tallennettuna”, koska osa niistä hoituu yhdessä asiakkaiden kanssa treenatessa ja silloin en omaa kelloa laita tallentamaan treeniä, vaan se on asiakkaan aikaa. Ajallisesti täysin omiin treeneihin meni pikkuisen reilu 43 tuntia josta 25 tuntia kului juostessa ja 14 tuntia pyöräillessä. Matkaa kertyi maantiellä juostessa 139 km, polkujuoksun parissa 47 km, maantiepyöräilyssä 99 km ja uuden harrastuksen eli maastopyöräilyn parissa melkein 80 km.

Maastopyöräilyssä odotan eniten syksyn kurakelejä, vaikka silloin saa varmasti mennä vielä enemmän kieli keskellä suuta. Polkujuoksussakin lähes parhaita kelejä on nuo jolloin rapa lentää ja Suomen luonto näyttää kaikki säätilat. Tosin tämän hetken kauniit aurinkoiset illatkin on kauniita. Lihaskuntotreeniä on tarkoitus tehdä paljon nyt tulevana talvena, jotta jalat jaksavat ensi kevään ja kesän koitokset, kehonhuoltoa unohtamatta. Syksy on kaikin puolin erittäin hyvää ulkoliikunta aikaa, mutta myös salilla alkaa olla kiva vilske. Joko sinulla on syksyn treenisuunnitelmat selvillä vai kaipaisitko vinkkejä?

-T-

Share this post: