Pyöräilytarvikkeet joita ilman ei lenkille

( Pyöräilytarvikkeet -postaus sisältää alekoodin joka yhteistyössä Classy Cyclist kanssa )

Pyöräilytarvikkeet joita olisi hyvä pyörälenkillä mukana ja myös kotivarastossa, niistä nyt hieman tarkemmin. Vaikka itse käytän pyörät ammattilaisella huollossa niin on silti hyvä joitain perusjuttuja osata tehdä itse ja omistaa tarvikkeet ja varaosat tiettyihin osiin.

Pyöräilytarvike || Pyöränpumppu ja iskaripumppu

Pyöräilytarvikkeista kunnon jalkapumppu mittarilla varustettuna on ehdoton. Tällä näet oikeat rengaspaineet ja saat nopeasti paineen renkaisiin. Tämän lisäksi lenkeille on hyvä olla olemassa toinen pienempi käsipumppu jolla saat sisuriin ilmaa mahdollisen rengasrikon sattuessa.

Iskaripumppu on myös hyvä olla olemassa jos pyörässäsi on säädettävä jousitus. Tällä pystyt helposti säätämään jousituksen sopivaksi itsellesi

Pyöräilytarvikkeet || lokasuojat

Lokasuojat on hyvä olla varsinkin jos tekee muitakin lenkkejä kuin treenimielessä maastolenkkejä, koska aina välillä täällä tuppaa satamaan. Meillä on kaikissa pyörissä pikakiinnityksellä olevat lokarit. Maastossa niitä ei paljoa tule käytettyä, koska kura lentää joka tapauksessa oli lokarit tai ei, mutta työmatkoilla niitä tulee käytettyä.

Pyöräilytarvikkeet ||Ajovalot

Syksyn tullessa tututkin polut ovat erilaiset kuin kesän valoisaan aikaan. Kunnon valo onkin pakollinen varuste jos aikoo metsässä ajaa. Meillä on sekä kypärään kiinnitettävät valot, että myös tankoon. Tangossa olevat valot ovat käytössä muussakin ajossa kuin pelkästään metsässä. Tämän lisäksi pitää muistaa laittaa pyörään myös kunnollinen takavalo.

Pyörätarvikkeet || Varaosat

Varaosia on hyvä olla olemassa vaikkei itse osaisikaan isoja remontteja tehdä. Koskaan ei voi tietää mitä pientä vikaa pyörään tulee lenkillä. Itselläni kulkee mukana aina sisäkumi, muutama pikalukko ketjuun sekä nippusiteitä. Tähän pitäisi vielä lisätä ja laittaa hankintaa vaihtajankorvike. Näillä selviää jo aika pitkälle jos jotain sattuu matkalla tapahtumaan.

Pyöräilytatarvike || Työkalut

Työkalujen määrä ja tarve riippuu pitkälti siitä kuinka paljon haluaa itse huoltaa pyörää. Lenkeillä itselläni on mukana aina rengasraudat sekä monitoimityökalut. Monitoimityökalussa on mukana ketjunkatkaisija, pihdit, leikkuri sekä kuusiokoloavaimet, torx ja ruuvarit. Kotoa sitten löytyy hieman enemmän kuten pyöräteline jossa huoltaa pyöriä sekä erikoistyökaluja mm. rataspakan avaukseen sekä ulosvetäjiä. Vaikkakin useimmiten tulee kotonakin pyörää säädettyä noilla monitoimityökaluilla, eli niillä kyllä pärjää hyvin.

Pähkinämäki ja maastopyöräily

Tässä pyörätarvikkeet joita itseltä löytyy ja tulee mukaan lenkeille, onko sinulla jotain lisättävää listalle jota ilman et lenkeille lähde? Muista myös Classy Cyclist etumme sinulle, koodilla Heleä15 nyt -15% , koodi voimassa vuoden loppuun saakka ja käy niin kivijalkamyymälässä Naantalissa kuin verkkokaupassa, sinne pääset täältä

Share this post: