Arkiliikunnasta energiaa ja hyvinvointia

Arkiliikunnasta saa jo hyvän alun eikä välttämättä tarvitse ryhtyä urheilijaksi. Totta on, että tunnin kova treeni ei auta vielä paikkaamaan passiivisen arjen aiheuttamia ongelmia, mutta jos yhdistät arkiliikunnan ja kuntoilun olet oikealla tiellä.

Ainoa ase rapistumista vastaan on aktiivisuus arjessa. Voit tehdä pieniä aktiivisia valintoja pitkin päivää, suosi luomuliikuntaa.

Jos lähdetään arkiliikunnan oheen hakemaan kuntoliikuntaa on hyvä muistaa, että sen tulee myös olla kehittävää ja elvyttävää. On oleellista opetella tuntemaan oma kehonsa, kuunnella tuntemuksia ja mitoittaa kuntoilun kesto, teho ja luonne juuri sen hetken vireystilan mukaan.

Mutta me voimmekin tehdä kymmeniä tuhansia valintoja päivässä, jotka vaikuttavat omaan terveyteemme ja nyt on hyvä hetki aloittaa!

✅ Lähdemmekö liikkeelle autolla vai polkupyörällä? 

✅ Valitsemmeko hissin vai portaat? 

✅ Onko välipalaksi voileipä vai munkki? 

✅ Juommeko saunan jälkeen vissyn vai oluen? 

✅ Vietämmekö vapaa-ajan sohvalla vai kävelylenkillä?

Mitä sinä valitset?

Ajatukset toiminnaksi

Se, että ajattelet tekeväsi muutoksen ja odotat parempaa aikaa sille ei muuta asioita, mutta tekeminen muuttaa. Kaikkea ei kannata lähteä muuttamaan kerralla, jotta muutoksesta ei tulisi suorittamista ja stressifaktoria. Lähde tekemään muutoksia pienistä asioista kerralla, päivittäin toistuvat tekemiset ovat muutoksen kannalta oleellisimpia. 

Pyri välttämään työpäivän jälkeen sohvaa ja lisää arkiliikuntaa. Jos mahdollista, kävele tai pyöräile työmatka. Se voi viedä enemmän aikaa kuin autolla ajaminen, mutta jos vaihtoehtona on nopeammin kotiin sohvalle niin valitse ennemmin se raitis ulkoilma. 

Ajattele, että viikossa on 168 tuntia ja jos käytät liikuntaan 3 x 45 minuuttia on se yhteensä 2 tuntia ja 15 minuuttia, joka on ainoastaan 1,3 % viikon kokonaistuntimäärästä. 

Lupaa antaa itsellesi viikosta tuo vähän reilu 2 tuntia aikaa oman hyvinvointisi parantamiseen tai ylläpitämiseen. Se on vähintä mitä voit itsellesi tehdä. 

Valitse liikuntamuoto joka tuntuu mielekkäältä. Ei kaikkien tarvitse tykätä juoksusta tai uinnista. Liikunta voi olla reipas kävely metsässä tai pyöräilyä, se voi olla joogahetki tai hikijumppaa. Meille kaikille löytyy lähes varmasti joku liikuntamuoto. 

Jos liikunta tuntuu epämiellyttävältä ei se myöskään sitouta. On hyvä myös miettiä lähdetkö harrastuksen pariin siksi, että sinä haluat sitä vai siksi, että joku ystävä painostaa sinua siihen mukaan. Muutoksen on tultava sisältäsi ja sinun on oikeasti haluttava sitä.

Mieti miksi haluat muutosta, mitä se muutos sinulle antaa ja mitä saat, kun saavutat tavoitteesi. Mikä on sinulle niin tärkeää, että kerta toisensa jälkeen saat itsesi liikkeelle. Onko se oma terveys, haluatko leikkiä lasten tai lapsenlasten kanssa vielä muutaman vuoden kuluttua. Onko se parempi kunto, joka mahdollistaa haaveesi matkustaa Lapin tuntureille ihailemaan maisemia ja kiipeämään huipulle ilman liian suuria ponnistuksia. 

  • Ota vastuu omasta hyvinvoinnistasi
  • Aloita jo tänään – älä lykkää ensi viikkoon
  • Sijoita itseesi
  • Tee se elämäntapamuutoksena, ei dieettinä
  • Aseta realistiset tavoitteet kokonaisuus huomioiden

Kun sijoitat liikuntaan tunnin saat kahden tunnin edestä lisää tehoa työhon ja vapaa-aikaan

Joko luit kirjoituksemme miten lähteä liikkeelle uuden harrastuksen kanssa?

”Kokonaisvaltaista hyvinvointia, liikaa ruuveja kiristämättä”

https://www.personaltrainerturku.net/

Share this post: