Viikon 20 treenit

Ihana aurinkoinen kesäsää jatkuu. Keväästä ei enää voi puhua, kun lämpötilat ovat pysyneet hellerajan yläpuolella, sanoo kalenteri mitä tahansa.

Viikonloppu meni omalta osaltani aika pitkälti sisätiloissa, kun perjantain ja lauantain olin pt-koulutuksessa ja sunnuntai meni autossa istuessa lähes koko päivän.
Olin meidän koulutusryhmän WhatsApp-ryhmässä sopinut lyhyestä juoksulenkistä Annan kanssa ennen koulutuspäivän alkamista. Koska keli oli loistava, lähdin bussin sijaan pyörällä kohti koulutuspaikkaa, joten sain hyvän alkulämmön noin 10 kilsan pyöräilystä vastatuuleen. Juoksulenkille saatiin pituutta noin 5 kilsaa ja kun vielä koulutuspäivän päätteeksi pyöräilin takaisin kotiin saman 10 kilsaa jälleen vastatuulessa, voin olla tyytyväinen sen päivän treenimäärään.

Miten se aina onkin niin, että se tuulen suunta kääntyy sitä mukaa mihin olet menossa? 😀

Muuten viikon treenit olikin aika kevyet, maanantaina pyöräilin aamulla töihin, kun vein samalla maantiepyörän huoltoon. Olin jo melkein unohtanut miten paljon energiaa tuosta aamun pyöräilystä koko työpäiväksi. Suosittelen kokeilemaan jos vain muuten saat sen sopimaan aamuihisi.
Tiistaina oltiin miehen kanssa seuraamassa Vauhtisammakon Start-ryhmän ja Kesäksi juoksukuntoon-ryhmän treenejä ja pakko myöntää, että kovia vauhteja oli niissäkin ryhmissä. Saatiin samalla hieman oppia siitä, miten juoksutekniikkaa tulkitaan ja opastetaan.
Keskiviikkoilta hurahti Vauhtisammakon Juoksumessuilla Salomonin standilla juoksuliivejä ja -sukkia esitellessä ja myydessä. Sain myös tuurata Suunnon kellopisteellä sen aikaa, kun siinä muuten ollut kaveri oli mukana juoksukenkien testilenkeillä kelloja testauttamassa. Paljon tuttuja ja tuntemattomia oli paikalla ja välillä ihmettelinkin miten niin paljon porukkaa mahtuu siihen tilaan. Mutta sopu sijaa antaa ja hyvin mahduttiin.

Pt-koulutuksessa käytiin läpi kehon niveliä ja lihaksia sekä opeteltiin mitkä lihakset ovat missäkin liikkeessä pääsuorittajia, mitkä avustavia lihaksia, vastavaikuttajalihaksia ja kontrolloivia lihaksia. Opeteltiin lihasten lähtökohdat ja kiinnityskohdat ja paljon muuta. Nyt tuntuu siltä, kun pää olisi ihan sekaisin, mutta ainakin yksi asia on jäänyt muistiin selvästi ja sen muistankin vaikka nukkuessa 😀

Tulevalla viikolla on edessä pari saliohjausta, oma hierontakäynti, kevyt kehonpainotreeni ja joogaa. Torstaina työpäivän päätteeksi istutaan autoon ja ohjataan se nokka kohti pohjoista. Illan aikana ajetaan matkan puoliväliin ja perjantaina jatketaan Kuusamoon saakka.
Ilta otetaan rennosti ja yritetään nukkua yö hyvin. Aamulla aamupalan jälkeen kisakamat kasaan ja bussin kyydillä Rukalta Oulangalle, josta palataan Rukalle juosten pitkin Karhunkierroksen polkuja. Nyt alkaa pikkuhiljaa jo jännittää tuleva, mutta niin kai se kuuluukin 🙂

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille, nauttikaa aurinkoisista keleistä niin kauan, kun sitä riittää!
Ja tsemppiä kaikille Karhunkierrokselle lähteville, moikataan kun tavataan!

Share this post: