Toukokuun treenit

Nyt on virallisesti kesä! Ja kyllä tätä kesää onkin odotettu jo muutaman kuukauden ajan.

Treenien osalta toukokuu oli hyvä kuukausi ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Omalta osaltani pääpaino oli juoksussa, mutta myös lihaskuntotreeniä ja kehonhuoltoa mahtui hyvin mukaan. Pyöräkin tuli kaivettua esille varastosta ja tajusin, että taitaa olla uuden kypärän osto edessä. Vanha oli ollut käytössä jo 4-5 vuotta, kun suositus on 2-3 vuotta. 
Juoksussa tuli toukokuussa panostettua laatutreeneihin ja poluilla tuli vietettyä aikaa enemmän kuin maantiellä ja radalla yhteensä. Tarkoitus on nyt maltillisesti nostaa juoksumääriä ja tavoitteena oli saada täyteen 200 km juoksua kuukauden aikana. Tämä toteutui aika tarkalleen, sillä tuo määrä ylittyi 3900 metrillä 😀
Pyöräilyä sain aikaiseksi 105 km, josta puolet tuli pyöräiltyä toukokuun viimeisenä päivänä ihanassa auringonpaisteessa pienellä kotiseutulenkillä. 
Uusia polkuja on testattu ja hyväksi todettu. Paljon erilaista maastoa on tarjolla ihan tunnin ajomatkan päässä Turustakin. Ainut mitä kaipaan on pohjoisen nousut tuntureille ja vaaroille, mutta kyllähän täälläkin on Luolavuoren mäkeä ja Hirvensalon laskettelurinnettä sekä Liedossa Parmaharjun mäet. Pyritään tuomaan esille nuo uudet reitit myös täällä mahdollisimman monipuolisesti. 
Olen nyt jaksottanut juoksuni siten, että ensimmäisellä viikolla tulisi 50 km täyteen, seuraavalla 60 km ja sen jälkeen 70 km, jonka jälkeen on kevyempi viikko jolloin on tarkoitus juosta noin 20 km kevyttä treeniä. Tällä treenillä menen ainakin vielä seuraavat pari kuukautta jonka jälkeen katson tilanteen uudestaan. 
Kesällä on tarkoitus myös kiinnittää vielä enemmän huomiota lihaskuntoon sekä kehonhuoltoon. Ajattelin myös kirjoittaa lisää palautumiseen liittyen sekä lihaskuntotreenin tärkeydestä. 
-T-

Itselläni toukokuun treeni meni jälleen suunnitelmien mukaan.  Juoksussa oli tavoite tehdä monipuolista treeniä niin poluilla kuin asfaltillakin, tämä menikin suunnitelmien mukaan. Tuli sitä toukokuussa yksi puolimaraton testimielessäkin tehtyä, ehkä voisi syksymmällä testata uudestaan.
Juoksuun olin asettanut tavoitteeksi noin 300km, tuo tulikin täyteen vajaa viikko ennen kuin kuukausi  päättyi. Enempää en sitten juossut vaan tuli pidettyä pieni tauko juoksusta.

Kelien lämpenemisen ja lisääntyneen vapaa-ajan myötä on myös pyöräilyssä kilometrit lisääntyneet kiitettävästi, tässä kuussa tuli vietettyä pyörien satulassa noin 20 tuntia.

Kehonhuoltoa ja voimatreeniä tuli myös tehtyä totuttuun tapaan, yhteensä noihin meni noin 16 tuntia.

Samalla idealla olisi tarkoitus kesäkuussa jatkaa, ehkä pyöräilyä voisi vielä yrittää hieman lisätä mukaan

-J-

YouTubessa nyt uutta videota, katso alta

IG
Facebook

Share this post:

2 Comments
  1. Vaeltaja v.-60

    Mitkä insuliinit sulla on käytössä? Oletko kynillä vai pumpulla?

  2. Jarkko

    Kynillä mennään. Tällä hetkellä on fiasp ja tresiba käytössä

Comments are closed.