Kesällä treenaaminen ja nesteytys

Vihdoinkin viikonloppuna on saatu nauttia kesän ihanista lämpötiloista ja auringosta. 

Nousseet lämpötilat ja aurinko tuovat toki myös lisää huomioitavaa treenien yhteydessä. Yksi tärkeimmistä seikoista on nesteytys, mutta on muitakin seikkoja joita on hyvä ottaa huomioon lämpötilojen noustessa. Keräsin tähän muutaman tärkeimmän.
  • NESTEYTYS; Lämpötila laittaa hikoilemaan enemmän joka myös tarkoittaa, että menetät enemmän nestettä ja kivennäisaineita kehostasi. Varmista siis, että juot riittävästi ennen treeniä ja jos esimerkiksi juoksulenkki kestää enemmän kuin 45 minuuttia niin myös lenkin aikana. Tämä siis tarkoittaa, että tulee juoda enemmän kuin normaalisti ja itse suosin urheilujuomaa jossa on elektrolyyttejä, että en huuhdo pelkällä vedellä loppujakin kivennäisaineita kehosta.
  • VÄLTÄ TREENIÄ KESKELLÄ PÄIVÄÄ; Ilman lämpötila on pääsääntöisesti korkeimmillaan klo 12- 17, joten kannattaa ajoittaa treenit johonkin toiseen ajankohtaan. Itse pidän aikaisista kesäaamuista, jolloin voi olla vielä hieman kirpakkaa ja kosteaa. Myös illat auringonlaskun paikkeilla on ihania maisemien puolesta. 
  • VAATETUS; Kevennä vaatetusta ajoissa. Vaikka lämpötila tuntuisi viileältä, kun olet lähdössä liikkeelle voin kertoa, että nopeasti se kehon lämpötila nousee, kun lähtee liikkeelle. Jos päällä on liikaa vaatekertoja tai liian paksuja materiaaleja ei lämpö pääse pakenemaan kehosta ja aiheuttaa sykkeen nousua sekä väsymystä ennenaikaisesti. 
  • LÄHDE RAUHALLISESTI; Kun lähdet liikkeelle rauhallisesti ehtii kehosi tottua lämpötilaan ja rasitukseen paremmin. Maltillisella vauhdilla starttaaminen auttaa myös sinua kuulostelemaan kehosi tilaa ja sitä oletko nauttinut riittävästi nesteitä. 
  • MALTTIA; Helteellä juokseminen vaatii malttia ja on huomattavasti vaikeampaa kuin viileämmässä kelissä. Jos olet tottunut treenaamaan +10 ja +15 asteen lämpötilassa tai alhaisemmassa niin ei kannata asettaa itselleen liian suuria vaatimuksia jos lämpömittari näyttää +20 tai +25 astetta. Ennätyksiä harvemmin tehdään ennätyslämpötiloissa. 
  • NAUTI; Suomen kesä on sen verran lyhyt, että kannattaa ottaa kaikki irti siitä ja nauttia menosta lämmössä sekä auringossa. Siksi kannattaa muistaa nämä edellä mainitut seikat. Nestehukan takia voit joutua liikuntakieltoon jopa kuukausiksi, riippuen siitä kuinka pahasta nestehukasta on kyse. 

IG
Facebook

Share this post:

2 Comments

Comments are closed.