Tammikuun kuntoilut

Vuoden ensimmäinen kuukausi takana ja aika katsoa miten on vuosi lähtenyt kuntoilun osalta käyntiin. Itselläni tammikuu on mennyt aikalailla peruskestävyysharjoittelun parissa sekä tietenkin voimaharjoittelun. Oli aikomus ottaa kunnon mäkitreenejä jo tässä kuussa mukaan ohjelmaan, mutta talven tulo on hiukan laittanut suunnitelmia uusiksi. Tammikuulle tuli juoksua hyvät määrät, 252km joista varmaankin 220km mentiin pk-treeninä, toki jalat olivat aika kovilla kun työmatkoja tuli aamuisin juostua auraamattomilla väylillä. Se mikä oli aika hämmentävää tammikuun juoksujen osalta oli se, että yhtään yli 10km juoksulenkkiä ei tullut tehtyä. Pyörää tuli pitkin lumisia reittejä ulkoilutettua noin 115 kilometrin verran. Hyvää treeniä oli sekin ja meni suoraan reisiin, usein kävi kunnon voimatreenistä pyöräilyt. Puhdasta voimaharjoittelua tuli tammikuulle vajaa kymmenen tuntia ja näiden päälle vielä tammikuuhun sain mahdutettua kehonhuoltoa vajaat seitsemän tuntia. Hyvä, ehjä ja monipuolinen kuukausi siis takana josta on hyvä jatkaa helmikuulle. Helmikuu tullee menemään samoilla kaavoilla, ellei sitten hiihtokuume ota valtaansa, aika näyttää.

-J-

Siinähän se tammikuukin jo meni ohi lähes huomaamatta. Liikuttua tuli suhteellisen hyvin ja juoksu taisi viedä tuttuun tapaan ykköspaikan lajeissa. Ei vaan millään meinaa tottua lumessa juoksuun, kun edellisestä kunnon talvesta on pari-kolme vuotta aikaa.

Yhteensä liikuntaa tammikuussa tuli 34,5 tuntia, josta juoksuun kului reilu 23 tuntia ja jopa yksi treeni juoksumatolla. Salitreeniin kulutin aikaa vähän yli 6 tuntia ja kehonhuoltoon 5 tuntia Suunnon mukaan, mutta jälleen kerran on sekä lihaskuntoa, että kehonhuoltoa tullut tehtyä ilman tallennusta. Mulla polkupyörä pysyy varastossa tällä hetkellä, sillä ilman nastoja en lähde mun cyclocrossilla liikenteeseen. Maastopyörällä voisi välillä pyöräilläkin, mutta työt vie tällä hetkellä Raision, Turun, Maskun, Ruskon ja Kaarinan välillä ja tavaroita on hankala saada siirrettyä paikasta toiseen kahdella pyörällä. Lisäksi siirtymiin menisi paljon enemmän aikaa polkien ja vaatetus olisi hankalampi saada kaikkeen sopivaksi eli käytännön syistä liikun autolla työmatkat.

Vaikka tuo lumi hankaloittaa joitakin asioita ei silti kannata valittaa. Se valon määrä joka tuosta lumesta tulee on uskomaton. Ja onhan se varsinkin pienille lapsille ihanaa päästä pulkkamäkeen ja hiihtämään tai luistelemaan. Meillä ei niin pieniä lapsia ole ja lapsenlapsikin vasta harjoittelee istumista niin ei hänenkään kanssaan pääse pulkkamäkeen vielä.

Helmikuussa onkin nyt tarkoitus aloittaa täsmällisempi treeni kohti kevään juoksuja ja samalla toivotaan, että sinne saakka päästään tänä vuonna.

-T-

Share this post: