Tavoitteet selkeiksi ja miten pysyä tavoitteissa

Tavoitteet on asetettu saavutettaviksi. Vuoden ensimmäinen kuukausi saatiin juuri taputeltua valmiiksi ja voi olla hyvä tarkastella vuoden alussa asettamiasi tavoitteita. Olet ehkä asettanut itsellesi uuden liikuntatavoitteen tai muunlaisen hyvinvointitavoitteen. Nyt on se hetki, kun uutta kohti kulkeminen on jo lähes arkea ja voi välillä jopa unohtua. Kaiken uuden tuominen rutiiniksi vaatii aikaa ja tahtoa. Joskus voi tarvita apukeinoja ruodussa pysymiseen ja useimmiten olisi hyvä varautua näihin mahdollisiin kompastuskiviin jo uusia tavoitteita miettiessäsi.

Miten välttyä kiveen kompastumiselta ja saavuttaa tavoitteet

  • Kun lähdet asettamaan itsellesi tavoitetta kannattaa ihan ensimmäisenä miettiä miksi haluat juuri tätä muutosta, mitä sinä saat siitä ja mitä sen saavuttaminen sinulta vaatii.
  • Aseta itsellesi jokin selkeä päätavoite ja sopivilla ponnistuksilla saavutettavia välitavoitteita, näin matka ei tunnu liian pitkältä.
  • Tee aikataulu ja suunnitelma tavoitteen saavuttamiseksi
  • Merkitse välitavoitteille päivät kalenteriin ja jos kyseessä on liikunnallinen tavoite, kalenteroi treenipäivät ja ajat etukäteen. Pidä kiinni näistä ajoista.
  • Kokeile uusia asioita. Esimerkiksi uusia liikuntalajeja ja välineitä, löydä se sinun juttusi.
  • Jos olet epävarma jonkin asian suorittamisesta, kysy apua tai ota selvää lukemalla aiheesta. Päämäärään on helpompi päästä, kun tekee oikeita asioita oikeaan aikaan.
  • Panosta omaan hyvinvointiisi ja itseesi.
  • Seuraa edistymistä ja jos mahdollista, mittaa sitä jollain tavoin välietapein. Voit aina muuttaa suuntaa kesken prosessin jos edistyminen polkee paikallaan.
  • Nauti siitä mitä teet sillä teet sitä vain sinulle itsellesi!

Ja muista, että aina ei tarvitse puurtaa yksin vaan voit pyytää avuksesi asiantuntijan. Joskus voi olla mukavampi myös asettaa sama tavoite hyvän ystävän kanssa, jolloin saatte tukea toinen toisiltanne. Tavoitteen ei aina tarvitse olla maailmaa mullistava vaan se voi hyvin olla myös jokin pieni asia, jota sinä olet kauan halunnut toteuttaa. Riittää, että tavoitteen saavuttaminen on sinulle tärkeää.

Treenien lisäksi palautuminen on erittäin tärkeää eikä palautumisella tarkoiteta ainoastaan lepoa vaan siihen kuuluu muitakin osa-alueita. Täältä voit käydä lukemassa millaisilla keinoilla onnistut palautumisessa.

Toivottavasti sinun vuotesi on lähtenyt kivasti käyntiin!

Share this post: