Ruissalon poluilla

Lauantaiksi oli luvattu aurinkoista lähes keväistä keliä ja oltiinkin sen takia suunniteltu polkujuoksulenkki Ruissaloon.

Aamu käynnistyi Pure Movessa Annan Yin-joogalla, jonka jälkeen oli kyllä niin rento olo, että olisin voinut mennä kotiin päikkäreille.
Onneksi oli kuitenkin otettu juoksukamat mukaan ja suunniteltu tuo lenkki. Ei muuta kuin lenkkikamat päälle, banaani välipalaksi ja vähän vettä ajomatkalla. Liikenteestä päätellen moni muukin oli kauniin kelin takia lähtenyt ulkoilemaan, mutta onnistuttiin silti saada parkkipaikka heti Ruissalon sillan vierestä.

Polut oli suurimmalta osin jo keväisessä kunnossa. Lumi oli pehmentynyt ja melkein olisi jo pärjännyt polkujuoksukengillä ilman nastoja, mutta koska kyseessä on metsäinen maasto varjopaikkoineen, nousuja ja laskuja, päätin ottaa varman päälle ja lähdin liikkeelle nastakengissä. Ne olikin ihan hyvä valinta, sillä muutamassa alamäessä ei olisi uskaltanut juosta ilman nastoja.

Alkumatkasta jooga painoi jaloissa hieman, tai oikeastaan jalat oli aika rentoutuneet enkä meinannut saada lihaksia herätettyä. Tuttuun tapaan kuitenkin 4-5 km jälkeen ne taas oli ihan hyvässä iskussa. Jostain syystä mulla kestää tuon matkan ennen kuin kroppa herää kunnolla juoksuun ja useimmiten lenkki tuntuu todella raskaalta alkumatkasta, mutta sen jälkeen kun vähän saa lämpöä niin virtaakin löytyy enemmän.

Siellä me mentiin pitkin Ruissalon polkuja auringosta nauttien ja hikikin pääsi yllättämään. Onneksi olin ennakoinut ja ottanut päälle vain ohuen teknisen pitkähihaisen paidan ja ohuen juoksutakin.
Juostessa tuli taas mieleen toukokuun lopun Karhunkierros, jonne on nyt pikkuisen reilu 3 kuukautta aikaa treenata. Aikaa on ihan mukavasti, mutta pikkuhiljaa pitää alkaa nostaa viikkokilometrejä ja ylämäkitreeniäkin pitää aloitella. Ei vielä ensi viikonloppuna, mutta ehkä jo seuraavana lähdetään tunkkaamaan mäkiä. Rankkaa, mutta niin palkitsevaa!

Miten te muut, pääsittekö nauttimaan aurinkoisesta säästä ulkoillen?

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: