Minkä takia juoksijan kannattaisi myös pyöräillä!

Vaikka valtaosa ajastani menee juoksun ja salin parissa niin onneksi silti löytyy aikaa myös pyöräilyyn.

Tässä onkin nyt muutamia juttuja miksi mielestäni juoksijan kannattaisi pyöräillä!

Moni ketä treenaa juoksua pyrkii nostamaan harjoittelumäärää, tai pitämän juoksumäärät korkealla. tuossa on kuitenkin aina rasitusvammojen riski olemassa.

Pyöräilemällä pystyykin hyvin nostamaan kestävyysharjoittelun määrää ilman rasitusvammojen riskiä.

Läskipyörät poluilla!

Itse pyrin myös kulkemaan työmatkat pyörällä, jolloin tulee vähän huomaamattakin pk-treeniä ja ei tarvitse paljon raivata lisätilaa kalenterista harjoittelulle.
Itselläni on noin 9 km työmatka ja siinä ei paljon ole ajassa eroa menenkö sen autolla vai pyörällä. Näin ollen kun menen pyörällä töihin ja illalla sali tai vaikka juoksutreenit niin tuosta pyöräilystä tulee jo kuukausitasolla kummasti tunteja tuonne peruskestävyysharjoitteluun.

Turkua ihastelemassa!

Monelle saattaa myös pitkäkestoinen juoksu olla peikko, joko pelko ettei kunto riitä tai ei ole vaikka tottunut iskutukseen jota juoksussa tulee. Tähänkin polkupyöräily on oiva apu koska fillarilla moni pystyy helpommin tekemään pitkäkestoista harjoittelua.

Pitkät pyörälenkit tuo ihan yhtälailla kestävyyttä lisää sekä opettavat kehoa käyttämään rasvaa polttoaineena. Tuolloin toki on pidettävä sykkeet kurissa. Kovemmat lenkit pyörällä taas kehittää hapenoton lisäksi lihasvoimaa reisissä ja pakaroissa, varsinkin ylämäki kun polkee putkelta on aika lähellä juoksua liikeradoiltaan.

Sen minkä olen huomannut pyöräilyssä haittana juoksuun on lonkankoukistajien kireys, toki venyttely on siihen auttanut sekä se että olen pitänyt nykyään lenkit maltillisena , maksimissaan kolmen  tunnin setteinä. Olen myöskin lukenut että jos paljon pyöräilee ja juoksee vähän niin askelkontakti hidastuisi, tuosta ei ole omakohtaista kokemusta.

Talvi ja Fatbike = lyömätön yhdistelmä!

Itse siis suosin monipuolisuutta ja tätä juoksun ja pyöräilyn yhdistelmää. Varsinkin kuntoilijalle tämä tarjoaa paljon mahdollisuuksia.

Juoksijoille tutulla telakalla tämä on myös oiva muoto pitää kuntoa yllä samalla kun parantelee vammoja.

Monesti tulee itse myös tehtyä palauttavia lenkkejä pyörällä ja näin palautuminen on itselläni ainakin nopeutunut ja päässyt aiemmin taas juoksemaan kovia treenejä!

Loppuun vielä muutama vinkki pyöräilyyn.

Kevyillä lenkeillä pidä sykkeet enintään 70% maksimista ja kierrokset kovina, noin 100 /minuuttia.
Palauttavien pyörälenkkien kestoa ei kannata venyttää paljoakaan yli tunnin!

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: