Polkujuoksun huumaa

Tämän viikon täsmätreenit juostiin Ruissalon poluilla ja jopa kahteen kertaan.
Mikä onkaan parempi tapa päättää viikko ja viikonloppu kuin juoksemalla pitkin metsäpolkuja. Metsässä jotenkin mieli rauhoittuu ja siitä saa energiaa alkavaan viikkoon. Vielä, kun samalla saa tehdä sitä mistä tykkää eli olla ohjaajana juoksukoulun polkulenkillä, ei fiilis voi olla muuta kuin mahtava!

Polkujuoksu on myös yksi täsmätreeneistä Berliinin maratonia varten. Sieltä haen lisää kilometrejä, kun maantiellä ja radalla on juostu jo viikon aikana useita kilometrejä. Poluilta saa toki myös lisää ketteryyttä ja keskikeho saa tehdä työtä, kun epätasainen alusta kiertelee maastossa. Ketteryyttä ei hirveästi tasaisella maratonilla tarvita, mutta keskikehon tukea sitäki enemmän, jotta asento pysyy hyvänä. Myös keuhkot tekevät enemmän töitä mäkisessä maastossa jos vertaa tasaisella juostuun saman pituiseen ja -vauhtiseen lenkkiin. Lisäksi pehmeä metsäpolku on nivelille lempeämpi alusta kuin asfaltti.

Tämän viikon polkulenkit oli molemmat kevyitä vauhdiltaan ja maltillisia matkaltaan. Lisänä kuitenkin oli ratatreeniä 18×900 metrin vetoina ja maantiellä yksi lenkki.

⇩⇩⇩⇩

IG
Facebook

Share this post: