Polkujuoksublogi käy läpi polkujuoksijan perusvarusteet

Polkujuoksublogi pureutuu tällä erää polkujuoksijan perusvarusteisiin. Polkujuoksu ei periaatteessa vaadi mitään erityisvarusteita, varsinkaan hyvällä säällä ja pitävällä alustalla. Voit siis juosta poluilla myös tavallisilla juoksulenkkareilla ja vaatteeksi sopii mikä tahansa säähän sopiva vaatetus. Mikäli aiot kuitenkin juosta poluilla enemmänkin tai syksyn liukkaat ja mutaiset polut eivät sinua estä niin kannattaa varusteisiin panostaa hieman, eikä pelkästään mukavuuden takia vaan myös turvallisuudenkin.

Polkujuoksublogi juoksemassa Haunisten altailla

Polkujuoksukengät

Jos polkujuoksu kuuluu treeniohjelmaan säännöllisesti kannattaa hankkia polkujuoksuun suunnatut juoksukengät. Polkujuoksukengät ovat tehty ominaisuuksiltaan maastoon. Polkujuoksukenkien kuvioitu pohja pitää paremmin märälläkin alustalla. Kengän muotoilu estää jalkaa pyörimästä kengän sisällä vaikka alusta onkin epätasainen eikä päällisen materiaali ime vettä maantiekenkien tapaan. Polkujuoksukenkien vahvistettu kärki antaa suojaa myös varpaille kiviltä sekä juurilta. Polkujuoksuun suunnatut kengät myös kestävät poluilla juoksemista paremmin kuin maantiekengät.

Juoksuliivi

Itselläni on lähes kaikilla yli tunnin mittaisilla lenkeillä juoksuliivi päällä. Toki oma diabetes tekee jo sen, että pitää olla kannossa mukana lisäenergiaa. Juoksuliivissä ne kulkevatkin hyvin mukana kuin myös nesteet ja varavaatteet. Juoksuliivissä kulkee mukana siis hyvin juomat, energiat kuin muutkin mukana tarvittavat tarpeet, kuten vaihtovaatteita, sidetarpeet, puhelin yms. Juoksuliivi on suunniteltu juoksuun ja siitä hyvä varuste, että siihen menee kaikki tarvittava ilman, että se heiluu tai hölskyy.

Polkujuoksuvaatetus

Vaatetus ei polkujuoksussa paljoa eroa maantiejuoksusta, parhaiten toimivat juoksutrikoot tai shortsit. Itse menen melkein ympäri vuoden shortseilla, sukat ovat talvella vain pidempää mallia. Paitana on useimmiten tekninen t-paita ja talvella merinovillainen paita. Repussa kulkee mukana takki/kuoritakki, riippuen hieman kelistä. Yleensä poluilla juostessa on maantiejuoksua lämpimämpi koska metsään ei yleensä tuuli sovi, toisin toki on esimerkiksi tuntureilla jossa voi olla kovakin tuuli ja sen takia saakin pukea hieman lämpimämpää päälle.

Polkujuoksublogi ja viimeinen vinkki

Näin syksyn tullen on hyvä myös ottaa lenkeille mukaan otsalamppu, pimeä saapuu aika nopeasti. Pimeän takia ei siis kannata eikä tarvitse polkujuoksua jättää tauolle vaan muistaa ottaa lamppu mukaan. Se oma tuttukin polku on ihan erilainen juosta pimeällä otsalampun kanssa. Rohkeasti siis syksylläkin poluille vaan ja lamppu mukaan, hieman vauhtia vain pois ja nautitaan pimeiden polkujen annista

Joko luit juttumme kestävyysharjoittelun aloittamisesta, sen voit lukea täältä

Instagramissa meitä voit seurata tästä

Share this post: