Polkujuoksu ja polkujuoksutekniikka haltuun!

Polkujuoksua voi juosta monella eri tavalla, osa tykkää juosta vain kevyesti ja tehdä rauhalliset lenkit poluilla ja osa taas tykkää mennä vauhdikkaammin.

Itse suosin noiden kahden välimaastoa, välillä on kivaa mennä kevyesti ja toisinaan taas kovempaa.
Sen olen huomannut polkujuoksutekniikassa, että jos vain menen kevyitä lenkkejä poluilla niin tekniikkani kärsii siitä.

Tämän vuoksi on hyvä myös välillä ottaa kunnon lenkkejä poluilla sekä hioa kuntoon omaa tekniikkaa, vaikka kevään ja kesän tulevissa polku-ultrajuoksuissa varmastikin asento ja tekniikka jossain vaiheessa pettää.

Polkujuoksutekniikka lyhyesti!

Polkujuoksutekniikan oppii vain juoksemalla eikä varmasti ole yhtä ainoaa oikeata tekniikkaa.
Tässä kuitenkin muutama oleellisin vinkki polkujuoksuun.
Katse alaviistoon, noin viiden metrin päähän. Lyhennä askelta reippaasti ja pidä askel korkeana. Muista että kädet rytmittää menoa myös polkujuoksussa.

Ylämäkitekniikka

Muista että ylämäki on ihan ok myös kävellä. Jos voimat loppuu jaloista niin käytä käsiä apuna. Juoksusauvat helpottavat myös ylämäkien kuormitusta. Muista ylämäkiä juostessa ettet loiki vaan lyhennä askellusta selvästi ja rytmitä käsillä menoa

Alamäkitekniikka

Tärkeimpänä vinkkinä on että harjoittele alamäkeä riittävästi. Muista ettet jarruta menoa etureisillä vaan anna askeleen rullata luonnollisesti ja uskalla mennä. Itse käytän alamäessä mottoa ”vauhti korjaa virheet” ja sillä ollaan hyvin menty. Alamäessä kannattaa siis olla tietyllä tavalla hullu. Nopea askelrytmi ja koko jalkapohja maahan auttaa alamäessä saamaan paremman pidon ja käsillä voi samalla hakea myös tasapainoa.
Mikäli kaipaa tekniikkaan treeniä ja vinkki niin täällä Turussa alkaa nyt perjantaina 13.12 2019 Vauhtisammakkon polkujuoksukurssi jossa käydään läpi tekniikkaa ja harjoitellaan sitä, katso lisää täältä!
Muista myös YouTube- kanavamme jossa käsitellään paljon polkujuoksua, sen löydät täältä!

IG
Facebook

Share this post: