Mutjutin – uusi väline kehonhuoltoon

(Yhteistyössä Mutjutin/Wellness Tools Group Oy)

Mutjutin on pieni mutta tehokas välinen kehonhuoltoon. Tarkemmin sanottuna se on kalvohierontaväline joka helpottaa lihasten toimintaa, lisää verenkiertoa ja vähentää kipua. Mutjutin on pienikokoinen ja mahtuu vaikka taskuun eli saat otettua sen mukaasi minne sitten menetkin. Mutjuttimella saat itse hoidettua kädet, jalat, niskan, hartiat ja pään seudun. Erityisen hyvä kehonhuoltoväline ihmiselle, joka istuu paljon esimerkiksi tietokoneen edessä tai tekee paljon käsitöitä, koska sillä saa huollettua käsien pienetkin lihakset sekä niskan ja hartioiden alueen.

Kehonhuoltoa ennen saunaa

Mutjutin on siis kalvohierontaväline jonka avulla saat lihaskalvot irtoamaan lihaksesta. Itselläni käyttöä on ollut varsinkin pitkien lenkkien jälkeen säären ja nilkkojen alueen lihaskalvoihin. Sitä voi käyttää lähes kaikkien lihasten hoitoon ja mukana saa myös erittäin selkokielisen ohjevihkosen yleisimpien lihasten ja alueiden hoitoon.

Mutjutin käytössä

Saimme Mutjuttimet testiin jo jokin aika sitten ja olemme ehtineet testata sen käyttöä moneen kertaan. Aiemmin mainitsin sääret ja nilkan alueen, mutta myös jalkapohjien lihaksien hoitoon on sitä tullut käytettyä useasti. Muutaman kerran olen käsitellyt kehon ohjekirjan mukaan kannesta kanteen.

Nyt täällä Lapin reissulla, kun kilometrejä on kertynyt niin kävellen kuin juostenkin pitkin tuntureita ja polkuja on Mutjutin tullut tarpeeseen. Joinakin päivinä olemme käyneet parissakin eri kohteessa ja vuorotelleet autolla ajamista niin toinen on sillä aikaa saanut huoltaa lihaksia. Meillä on nyt reissun ajan ollut yksi Mutjutin autossa tai juoksuliivin taskussa koko ajan ja toinen mökissä. Pehmeillä poluilla ja mäkisessä maastossa juostessa jalkapohjat on kovilla vaikka kengät onkin hyvin istuvat ja tukevat niin on ollut hyvä huomata miten helposti niiden oloa saa helpotettua pienellä hieronnalla Mutjuttimella vaikka iltaisin saunan jälkeen sohvalla istuessa.

Mutjutinta löytyy 3 eri versiota, original on sananmukaisesti se alkuperäinen josta löytyy useita eri värejä. Lisäksi se on saatavilla eco-mallina jonka materiaalina on käytetty Suomen metsistä saatavaa sellukuitua jolloin muovin määrää on saatu vähennettyä. Kolmas malli on vuolukivestä valmistettu Mutjutin, joka tuo luonnollisen tuntuman iholle ja sopii käytettäväksi erityisesti saunassa. Meillä testissä on olleet original- ja eco-versiot.

Share this post: