Maratontreeniä

Juhannus ei meidän osalta tarkoittanut vain hyvää ruokaa ja rauhallista oleilua, sillä mukaan mahtui myös treenejä.

Torstaina ruokaostosten jälkeen ei toki enää lähdetty treenaamaan, mutta venyttelyt saatiin tehtyä.
Juhannusaattona nukuttiin pitkään, syötiin aamupala ja lähdettiin poluille juoksemaan. Tarkoituksena oli tehdä mäkivetoja, mutta alkuun otettiin noin tunnin ”lämmittely” polkujuoksuna. Loput kolmen tunnin treenistä mentiin ylös ja alas Pähkinämäen kalliorinnettä. Välillä juoma- ja tankkaustaukoa sekä pakolliset huilaukset, sillä ilma oli suhteellisen kuumottava.
Juhannuspäivänä oli alunperin tarkoitus juosta pitkä kevyt lenkki, mutta se vaihtui hieman kevyempään pyörälenkkiin. Oltiin jo puolen päivän aikaan lähdössä polkemaan Ruissaloon, kun huomattiin, että ulkona satoi vettä aivan kaatamalla. Siirrettiin lähtö alkuiltaan ja oltiin ihan rauhassa kotona. Illalla lopulta päästiin matkaan ja poljettiin rauhallista vauhtia Raisiosta Ruissalon Kuuvannokkaan, istuttiin hetki maisemia ihailemassa ja poljettiin takaisin kotiin syömään.

Sunnuntaiksi oltiin sovittu treffit Annin ja Mikon kanssa yhdelle pienemmälle urheilukentälle ja ajatuksena oli vetää maratonvauhtisia vetoja. Tämä pienempi kenttä ei ollut normaalin 400 metrin pituinen vaan noin 320 metriä, joten hieman jouduttiin soveltamaan treenin kanssa.

Oma maratonvauhtini ei ole 5 min/km, mutta lähdin muiden kanssa sitä juoksemaan, jotta sain vetoapua muista. Pidin vain vedoissa lyhyen tauon, kun muut juoksivat vedon 3×320 metriä niin itse juoksin 1x320m / 1min30 sek tauko / 1x320m. Toisen vedon jälkeen noin 3 minuutin tauko.

Vetoja juoksin yhteensä 10 ja vauhti oli 4:30-5 min/km ja sykkeet pysyivät helteestä huolimatta todella hyvin aisoissa ja nuo lyhyet välitauot auttoi pitämään hengityksen tasaisena eikä astmasta ollut tässä treenissä yhtään haittaa. Tässä vauhdissa oli vielä helppo pitää juoksutekniikka kasassa ja sekä askelpituus että ryhti pysyivät hyvinä.

Tästä lähden treenejä tekemään siten, että yhden vedon pituus alkaa pikkuhiljaa pitenemään ja vauhti alkaa tasoittumaan siihen omaan maratonvauhtiini. Näiden maratonvauhtisten vetojen lisäksi ohjelmassa on jatkossakin pk-vauhtisia treenejä ja polkujuoksua mäkivetoineen.

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: