Lokakuun liikkumiset

Lokakuu jätettiin viikonlopun aikana taakse ja marraskuu saapui kellojen siirron jälkeen pimeänä. Kelitkin on muuttuneet pikkuhiljaa syksyisiksi sateineen, mutta on onneksi vielä aurinkoisiakin päiviä ollut.

Treenien osalta mentiin vielä hieman hiljaisella tempolla, mutta sain silti kasaan juoksua 165 km ja pyöräilyä 50 km. Iso osa juoksuista tuli Vauhtisammakon juoksuohjauksista. Myös lihaskuntoharjoittelua ja kehonhuoltoa tuli tehtyä säännöllisesti 2-3 kertaa viikossa. Yhteensä tuli liikuttua urheilukello päällä 39 tuntia, mutta tuohon tulee lisäksi useita lihastreenejä ja kehonhuoltoja, joihin ei tullut kelloa laitettua käyntiin.

Lokakuussa tuli myös sähköpostia Nuts Karhunkierroksen järjestäjiltä, että on aika vahvistaa ensi vuoden tapahtumaan osallistuminen ja samalla pystyi vaihtaa tälle vuodelle valitsemansa matkan toiseen. Aiemmin jo väläyttelin ajatusta korottaa jo kaksi kertaa aiemmin juoksemani 55 km matka seuraavaan eli 83 km matkaan, joka tosin taitaa olla lähempänä 85 kilometriä. Ja hetkeäkään en harkinnut vahvistusta tehdessäni vaan näppäilin matkaksi tuon pidemmän ja maksoin hintaerotuksen. Tämä luonnollisesti tietää myös enemmän treenejä, pitkiä polkulenkkejä, ylämäkiä ja alamäkiä. Onneksi aikaa on lähes 7 kuukautta, vaikka nopeasti sekin aika kuluu.

-T-

Lokakuu jatkui samoissa merkeissä mitä syyskuu oli. Kuntoilua tuli kohtalaisen paljon, noin 56 tuntia sitä mahtui kaikkineen lokakuulle. Juoksut jäivät tässäkin kuussa vähän vähemmälle, muutama kuukausi sitten näytti vielä, että tänä vuonna menee 3500km rikki juoksussa mutta nyt taitaa tehdä tiukkaa, että menee 3000km rikki. Eipä siinä, paljon tehty kaikkea muuta ja tiettyjä suunnitelmia onkin jo tulevaisuuteen, mennään nyt kuitenkin talvi ja kevät ainakin vielä vahvasti juoksu edellä ja katsotaan sitten keväällä Karhunkierroksen jälkeen mihin juoksumäärät asettuvat. Nyt on sen verran kova palo päällä juoksun lisäksi myös pyöräilyyn sekä voimatreeniin ja varsinkin toiminnalliseen treenaamiseen. Ihan vaan kaikkeen ei millään riitä aika niin pitää tuossa jossain vaiheessa vähän miettiä mihin sitä seuraavaksi panostaa enemmän. Juoksu toki tulee se päälaji jatkossakin olemaan mutta ajatus on tässä lokakuussa syntynyt, että josko sitä hieman lisäisi muuta taas ohjelmaan.

Juoksua oli lokakuussa 164km maantiellä ja poluilla 33km, pyörällä tuli mentyä 195 km ja voimatreeniä tuli tehtyä 21 tuntia, eli vaikka juoksu on hieman vähentynyt niin vastapainona on voimatreenien määrä lisääntynyt huomattavasti.

-J-

Share this post: