Alkoholiton olut palautusjuomana lenkin jälkeen – toimiiko?

(Yhteistyöpostaus)

Alkoholiton olut on viime vuosina nostanut päätään haastaen todella hyvin alkoholia sisältäviä versioita. Se on päässyt mukaan myös urheilun pariin vaikka useimmiten olut mielletään kesäisen terassin janojuomaksi. Oluen terveysvaikutuksistakin on monta eri mielipidettä riippuen vähän siitä keneltä kysytään.

Jotkut aktiiviurheilijat ovat tuoneet oluen esille palautusjuomana pitkäkestoisen aerobisen suorituksen jälkeen. Tähän tumman oluen sanotaan olevan parasta runsaan vesi- ja hivenainepitoisuutensa puolesta. Ja jos haluat käyttää olutta liikunnasta palautumiseen, kannattaa valita alkoholiton versio, koska alkoholi voi lisätä nesteen eritystä eikä tällöin auta palauttamaan nestetasapainoa. Alkoholiton olut auttaa hyvin paikkaamaan aerobisen suorituksen aiheuttaman hikoilun poistamaa nestettä, mutta toki sen kanssa kannattaa nauttia myös jotain kiinteää ravintoa myös.

Maratonin maalissa alkoholiton olut

Olemme viime vuosina osallistuneet useaan juoksutapahtumaan ja ensimmäisen kerran taisimme saada maaliviivan jälkeen alkoholittomat oluet käteen Berliinin maratonilla. Sittemmin tämä on toteutunut myös kotimaan tapahtumissa. Ja pakkohan se on myöntää, että kyllä se kylmä alkoholiton olut maistui kovan urakan jälkeen.

Kotimaista palkittua alkoholitonta olutta

Saimme jokin aika sitten yhteistyönä maistiaisia alkoholittomista Laitilan Kukko -oluista. Laitilan alkoholittomia saa useassa eri laadussa; Pils, Lager, IPA ja tumma ja kuten he lupaavat ovat nämä alkoholittomat eriskummallisia koska ne maistuvat ihan oikealta oluelta. Emme yhtään ihmettele, että Laitilan alkoholiton Kukko Pils on voittanut Suomen paras olut 2020-kilpailussa Pils-oluiden sarjan. Mukana oli myös alkoholillisia Pils-oluita ja alkoholiton peittosi nämä.

Lisäksi nämä Laitilan alkoholittomat Kukko-oluet ovat täysmallasoluita, mutta ne sopivat myös keliaakikoille. Alkoholittomien oluiden lisäksi saimme testiin Laitilan Citra Humalavettä, joka on aidolla humalalla maustettua alkoholitonta sitruksista porevettä. Tämä miellyttävän makuinen juoma on alkoholittomien oluiden rinnalla todella hyvä janojuomaksi ja sitä voi huoletta juoda, koska siinä ei ole sokeria, kaloreita eikä gluteenia, myös keinotekoiset makuaineet ja säilöntäaineet on jätetty kokonaan pois. Jos et vielä ole testannut niin suosittelemme testaamaan näitä vaikka Tex mex-piirakan kaverina, saunajuomana tai ihan vain sellaisenaan!

Share this post: