Kohti ensi kevättä

Karhunkierros, Bodom Trail ja YlläsPallas löytyvät ensi vuoden kalenterista juoksutapahtumien osalta. Ja ehkä vielä jotain muutakin 🙂
Vaikka ensimmäiseenkin on aikaa vielä noin puoli vuotta on treeneissä jo katse sinne. Määriä nostetaan pikkuhiljaa, mutta pidetään silti edelleen maltillisena. Osa kilometreistä tulee jo Vauhtisammakon ohjauksista, mutta omiakin lenkkejä pitää tehdä viikon aikana pari-kolme. Viime vuonna kilometrejä kertyi pikkuisen yli 1000 koko vuoden aikana ja tänä vuonna näyttää vahvasti siltä, että määrä nousee 1500 kilsaan.

Koska haluan edelleenkin kehittyä ja saada lisää kestävyyttä sekä vauhtia, pitää tehdä paljon erilaisia treenejä. Viime keväästä vauhdit on jo nousseet jonkin verran ja kestävyyttäkin olen saanut kehitettyä.
Nyt talven aikana on tarkoitus juosta omia treenejä poluilla mahdollisimman paljon, jotta saa kestävyyttä myös vaihtelevaan maastoon enemmän. Viikon kilometrimäärät on tarkoitus nostaa 50-60 kilsaan ja joka toinen viikko tehdä myös puhtaasti mäkitreeniä.
Vaikka nautin juoksusta ja sen ohjaamisesta niin ei minullakaan aina juoksu kulje. Kuten esimerkiksi tänään, kun lähdettiin liikkeelle heti aamusta. Eilinen hieronta vaikutti vielä jalkojen lihaksissa ja tuntui siltä, ettei askel vaan nouse. Oli hieman löysä olo. Päättäväisyydellä vaan eteenpäin ja pikkuhiljaa matkan edetessä alkoi juoksukin tuntua paremmalta.
Vauhti pidettiin kevyenä ja nautittiin myös metsän hiljaisuudesta ja maisemista. Energiaa nautitaan myös kevyillä lenkeillä noin 20-30 minuutin välein, jotta elimistö tottuu ottamaan vastaan energiaa säännöllisesti. Energian nauttiminen jo matkan aikana auttaa elimistöä myös aloittamaan palautumisen nopeammin.

Pakko myöntää, että fiilis juoksulenkin jälkeen on kyllä mahtava, vaikka alkutreeni takkuaisi kuinka paljon!

Joko sinä olet asettanut tavoitteita ensi vuodeksi ja onko treenit jo aloitettu?

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: