Mitä hyötyä on voimatreenistä juoksijalle?

Viikko mennyt taas ja aika katsoa hieman viikon treenejä, että mitä sitä tuli tehtyä.
Juoksua mahtui taas viikkoon paljon, mutta silti viikon tärkeimpänä treeninä nostan esille kuntosalilla tehdyn voimatreeni.

Mielestäni on hyvä ja tärkeätä treenata kokonaisvaltaisesti kroppaa, eikä vain juosta.

Tällä viikolla jätin TRX nauhat rauhaan ja tartuin taas rautaan.
Mitään isompia hifistelyjä en salilla tehnyt vaan perusjuttuja, voimatreeniä perusliikkeillä.

Tuo on itselleni sopiva sopivaa, alle tunnin treeni lämmittelyineen ja jäähdyttelyineen ja väliin tiukka työosuus.

Salitreenissä tulee itse tehtyä maksimivoimaa tai nopeutta, kestävyyttä saan kyllä kroppaan sitten lajinomaisesta harjoittelusta.

Miksi sitten treenata salilla voimaa kestävyyden sijasta?

Maksimivoimaa voi treenata turvallisesti

Teen 1-5 toiston sarjoja, tällä takaan sen että voin harjoitella raskailla painoilla ilman että kroppa on liian kovilla. Pitämällä toistomäärän 1-5 luokassa pysyy tekniikka myös paremmin kasassa.

Tukee kaikkia harrastuksiani

Mitä ominaisuuksia tarvitsen lajeissani, no voimaa ja räjähtävyyttä ja juuri sitä tuolla tavalla treenaten saa. Ja sehän on ihan selvä että mitä enemmän voimaa pystyn tuottamaan sen parempia ovat tulokset juoksussa.

Vähemmän telakkaa

Kestävämpi keho ja vähemmän taukoa erilaisten kremppojen takia. Voimaharjoittelu asettaa kropan jännityksen ja paineen alle, tästä tulee keholle reaktio jolloin keho alkaa vahvistamaan itseään vastaavien tilanteiden varalle. Kun käytetty kuorma kasvaa ajan myötä kroppaa vahvistuu koko ajan. Tämä saa aikaiseksi vahvemmat luut, jänteet ja tukikudokset.

Lihasmassan kasvu

Normaalistihan lihasmassaa kasvatetaan 6-15 toiston sarjoilla. Mutta se että saisi maksimoitua tuon tulisi välillä treenata 1-5 toiston sarjoilla

Hyvä pohja

Itselläni maksimivoimatreenit perustuu pitkälti perusliikkeistä kuten kyykyt, maaastaveto ym. Noissa liikkeissä käytetään paljon lihasmassaa ja vaativat suhteellisen pitkät liikeradat. Mitä enemmän käytetään lihasmassaa liikkeessä sitä raskaampia painoja voidaan nostella. Parhaimmat tulokset olen saanut kun keskityn perusliikkeisiin ja käytän vain heikkouksien parantamiseen avustavia liikkeitä

Ei Lihaskipua

Ei lihaskipua niin paljoa. Koska maksimivoimaharjoittelussa on tarkoitus kehittää voimaa ja suorituskykyä niin lihakset eivät kipeydy niin paljoa. Tämä on itselleni tärkeä asia koska en halua että joudun palautumaan treeneistä päivä tolkulla vaan pitäis seuraavana päivä jo päästä yleensä joko juoksemaan tai pyöräilemään. Maksimivoimatreenissä  keholle annetaan sopiva annos intensiteettiä ja siihen vastapainona riittävästi lepoa. Näin Lihakset  ja hermosto ehtivät palautua suhteellisen lyhyessä ajassa ilman liiallista kipua.  Kehoa ei siis tarvitse rankaista aina isolla kädellä  jotta saadaan tuloksia

Olethan jo muuten ottanut Youtube-kanavamme seurantaan? Jos et niin ota tästä!
⇩⇩⇩⇩

IG
Facebook

Share this post:

4 Comments
 1. Satu

  Jes – hyvät perustelut joka inspiroi nyt itseäkin tosiaan menemään puntille suunnitellusti! 🙂

 2. Nimetön

  Montako kertaa viikossa olisi hyvä käydä salilla juoksutreenin lisäksi? Esim. jos juoksee 3krt/vko.

 3. Jarkko

  Moikka,
  Kiitos että luit jutun ja hyvä että inspiroi sinua menemään salille ohjelman mukaan 🙂

 4. Jarkko

  Hei,

  Tuohon on vaikea antaa yhtä oikeaa vastausta. Jos et ole ennen käynyt niin sanoisin että aloitat 1-2krt/viikko. Mikäli olet jo tottunut kävijä voit käydä kolmekin kertaa jos vaan ehdit palautumaan salin ja juoksun välissä.

Comments are closed.