Kiirettä pitää ennen kuin valmista tulee

Mennyt viikko on ollut kuntoilun puolella aika kiireinen ja rankka. 
Viikko sitten sunnuntaina juoksin elämäni ensimmäisen kaksikymppisen, eikä se ollut yhtään niin paha kuin olin odottanut. Tosin treeninä juostu matka koostui alussa 10 minuutin kävelystä, 60 minuutin juoksusta, taas 10 minuutin kävelystä ja toinen 60 minuutin juoksu loppuun. Keli ei kylläkään ollut paras mahdollinen kun niskaan tuli rakeita ja kaatosadetta. 
Maanantaina oli salipäivä ja siellä jatkuu vielä joku aika sitten aloitettu 10×10 treeni. Ja sopivasti juoksupäivän jälkeisenä päivänä oli vuorossa jalkatreeni kyykkyineen. Sain kuin sainkin vedettyä sarjat läpi puhtaasti ja seuraavalle treenikerralle tulikin painojen lisäys. Jalkatreenin lisäksi tehtiin myös rintatreenit ja nyt kun olkapääkin kestää vähän paremmin sain laittaa tankoon jopa painoakin penkkipunnerrusta tehdessä. Aika varovasti on joutunut treeniä tekemään, koska olkapää tosiaankin ilmoittaa heti jos ei tykkää jostain liikkeestä.
Tiistaina oli jalat sen verran kipeät ettei juoksusta meinannut tulla mitään. Pohkeet jumitti, vasen nilkka särki ja vaikka mitä. Askel ei sopinut ollenkaan. Onneksi kyseessä oli vain 45 minuutin lenkki. Taisin jopa kiukuissani uhota etten juokse puolikkaan jälkeen ainuttakaan askelta enää. No, eiköhän sitä tule jatkettua sen jälkeenkin 🙂Keskiviikkona oli tarkoitus mennä salille aamulla ennen töitä, mutta jotenkin olin onnistunut laittamaan herätyksen liian myöhäiseksi ja jouduttiin jättämään salitreeni iltaan. Taas sitä muisti miksi salilla on niin paljon parempi käydä aamulla ennen yöihin menoa. Sali oli niin täynnä porukkaa ettei sekaan meinannut mahtua. Ja sitten vielä kun jotkut törkeästi varaa itselleen useamman laitteen kerralla. Ensin sitä luulee että joku on vain hakemassa täydennystä vesipulloon, kunnes huomaa että eipä vaan, tekee toista liikettä toisella laitteella tai juttelee joukkuekaverin kanssa. Lopulta saatiin kuin saatiinkin tehtyä selkä- ja olkapäätreenit. 
Torstai vasta rääkkipäivä olikin! Vuorossa oli juoksukoulu ja Vauhtisammakon Anni veti meille ihan kauheen treenin Kuuvuoren portaissa. Taas tiesi illalla tehneensä jotain. Oli pakko vähän rullailla auki jalkoja Foam Rollerilla ettei ne olisi ihan tukossa seuraavana päivänä. 

Yritä sitten jotain tehdä kun toinen on niin mukana kaikessa 


 


Niin ja torstaina tuli postilaatikkoon myös Juoksija-lehden uusin painos, jossa oli välissä Forssan Suvi-illan lehti. Lehdessä oli myös allekirjoittaneesta tehty juttu! Oli niin outoa lukea itsestään lehdestä. Mutta kivan jutun olivat tehneet. 🙂

Perjantaiaamuna käytiin salilla tekemässä hauis- ja ojentajatreenit ennen töihin menoa, onnistuin asettamaan herätyksen ajoissa tällä kertaa. 🙂 Oli huomattavasti hiljaisempaa kuin iltaisin ja saatiin ihan hyvin tehtyä tuo treeni siinä ajassa kun oltiin ajateltukin. 
Eilen oli taas juoksutreeniohjelmassa vuorossa 20 km lenkki. Lähdettiin matkaan taas Turun Tuomiokirkolta ja käytiin Liedon Vanhalinnan Linnavuorella kääntymässä. Ylhäältä oli aika mahtavat maisemat. Juoksu oli alussa vähän töksähtelevää, koska pohkeet oli vielä jumissa torstain porrastreeneistä. Puolivälin jälkeen tuntui että lihakset oli lämmenneet kunnolla ja askelkin keveni. Loppumatkasta kuitenkin meinasi tulla seinä vastaan kun meinasi kunto loppua kesken jostain syystä. En kuitenkaan luovuttanut vaan juoksin loppuun saakka.

Ylhäältä näkee kauas

Matkan puoilivälissä melkein vielä hymyilyttää Nyt on enää 2 viikkoa Naisten Kuntovitoselle, jossa on tarkoitus juosta 10 km:n kisalenkki. Sieltä saa sitten hyvän ennakkoajan tuota puolikasta ajatellen, vaikkakin se on yli puolet lyhyempi matka. 
Viikon treenien lisäksi on tullut käytyä 2 kertaa Vauhtisammakon tiloissa tekemässä Galileo-harjoituksia, joista kerroin aiemmassa postauksessa.


Tänään on jo tullut käytyä salilla heti aamusta tekemässä taas eilisen juoksun jälkeen pieni palauttava jalkatreeni 10×10 kyykkyineen ja rintatreeni 10×10 penkkipunnerruksineen 🙂 Ja taas sain tehtyä sarjan läpi, joten ensi kerralla on taas painojen lisäilyä. 
Joskus vielä nämäkin nostan……nyt vielä varovasti

Nyt loppupäivä menee kotona rauhassa ja illemmalla Äitienpäivää pikkuisen juhlistaen.
                                 Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille!

Share this post:

2 Comments
  1. Ai jaahas. Selailin kyllä sen Forssan Suvi-illan lehden, mutta nyt täytyy lukea tarkemmin. =)

  2. Tanja

    Mun mielestä olivat ihan kivan jutun tehneet ja muutenkin lehti oli kiva ainakin kun näin ensikertalaisena oon puolikkaalle menossa. Löytyi kaikenlaista luettavaa. Myös se Juoksija-lehti oli täynnä ainakin mulle mielenkiintoista luettavaa ku oon tällainen keltanokka vielä juoksun suhteen. 🙂

Comments are closed.