Vauhtia ja huoltoa yhteistyössä Vauhtisammakon kanssa

Tänne Raisioon iski Pääsiäisen lämpimien kelien jälkeen joku takatalven ja syksyn sekoitus. On kyllä ollut niin kylmää keliä, että haluaisi vaan vetää peiton korville ja jatkaa unia aamuisin. Auton lasit ollut jäässä parina aamuna ja muutenkin koleaa ja viileää. Juoksulenkeillekin on saanut taas kaivaa esille paksummat juoksuhousut ja pipon, paksumpaa takkiakin on tullut kaivattua. Onneksi liikkuessa tulee lämmin aika nopeasti.

Brrr… kylmä…


Eilen käytiin Vauhtisammakon juoksukoulun kanssa juoksemassa Turussa Kuuvuoren portaita ylös ja alas. Hieman satoi vettä samalla ja puiset portaat oli vähän liukkaat, ei kuitenkaan niin pahasti ettei olisi uskaltanut juosta. 

Omalla vastuulla….


Sain blogin kautta yhteistyönä Vauhtisammakon Liikuntapalveluilta mahdollisuuden myös testata Galileo-harjoittelua
Galileo-harjoittelu perustuu staattiseen olemiseen keinulaudalla tai liikkumiseen joko oman painon tai lisäpainon kanssa. Galileon avulla lihasten kireys vähenee ja elastisuus paranee, lisäksi verenkierto paranee ja saat jäseniin jopa paremmin notkeutta. Treenaus Galileolla on todella helppoa, valitaan sopiva aika ja sopiva taajuus eikä muuta kuin keinulaudan päälle seisomaan tai vaihtoehtoisesti ylävartaloharjoituksessa asetetaan kädet sopivalle leveydelle laudan päälle. 

Itse huomasin jo ensimmäisen testauskerran jälkeen, että penikkakivut helpotti huomattavasti ja hartialihaksissa alkoi veri kiertämään oiken kunnolla. Mulla itselläni oli olkapää teipattuna vielä ensimmäisellä kerralla kun kävin kokeilemassa Galileo-laitetta ja vähän aristelin ensin kokeilla ylävartaloharjoitusta, mutta kun ei pahalta tuntunut ollenkaan, tein koko 5 minuutin harjoituksen. Ja itse asiassa se taisi auttaakin olkapään vamman parantumiseen. Teipit otin pois seuraavalla viikolla ja nyt olen päässyt salilla tekemään jo penkkipunnerrukset ja pystypunnerrukset ilman ylimääräisiä irvistyksiä. 

Tänään oli pohkeet aivan jumissa eilisen porrastreenin jäljiltä, kiitos Anni treenistä! 🙂
Varattiin päivällä aika Galileoon ja käytiin vähän täristämässä lihaksia auki työpäivän jälkeen ja heti huomasi, että kävely oli huomattavasti helpompaa kuin ennen täristystä. Voin siis kertoa, että toimii ainakin meillä molemmilla!


Galileo-harjoituksen voi tehdä joko ennen treeniä, jolloin se avaa lihaksia valmiiksi koitosta varten tai treenin jälkeen jolloin se toimii palauttavana harjoitteena. 

Selän venytysSuurin hyöty Galileosta on keskivartalon syvien lihasten vahvistumiseen ja verenkierron ja aineenvaihdunnan parantumiseen. Itse voin suositella testausta ihan kaikille!

Ja mikä parasta, testaaminen on ilmaista eikä velvoita mihinkään!

Galileon ja juoksukoulun lisäksi Vauhtisammakolta löytyy myös muita palveluita, esim juoksuohjausta, urheiluvalmennusta ja kuntoremontteihin ohjausta, personal trainereita ja hierojia. Myös ravintoneuvontaa saa heidän kauttaan. 
Sanoisinpa, että aika kattava valikoima erilaisia palveluita. Ja todella asiantunteva, iloinen ja pirteä henkilökunta!

Käykää ihmeessä tutustumassa kotisivuihin täältä ja lähtekää kokeilemaan Vauhtisammakon palveluita!


Share this post: