Kasvissosekeittoa ja treenejä

Mä sitten niin paljon tykkään sosekeitoista!
Eilen tein meille omasta mielestäni ison kattilallisen kasvissosekeittoa, mutta tänään se jo loppui. Mies oli ensin hieman skeptinen tuon keiton suhteen, mutta hyvin upposi ja kehuikin vielä että oli yllättävän hyvää. En sitten tiedä tarkoittiko mun keitokseksi vai ylipäätään sosekeitoksi.. 🙂

Keittoon laitoin seuraavat ainesosat:

1 iso lanttu
6 tai 7 porkkanaa
2 bataattia
2 punasipulia
3 valkosipulin kynttä

Kuorin ja palastin kasvikset ja sipulit. Keitin suolatussa vedessä kypsiksi.
Otin keitinveden talteen ja heitin kasvikset blenderiin. Ohensin sosetta keitinliemellä kunnes se oli sopivan paksuista.
Laitoin kasvissoseen takaisin kattilaan ja lämmitin miedolla lämmöllä.

1/2 pakettia Koskenlaskijaa
mustapippurirouhetta
ruususuolaa
chilijauhetta
rakuunaa

Lisäsin lämmitetyn soseen joukkoon tuon Koskenlaskijan ja mausteet ja pidin miedolla lämmöllä ja sekoittelin kunnes juusto oli sulanut kokonaan.
Helppoa ja hyvää! Suosittelen kylmille syys- ja talvi-illoille ja miksei päivillekin 🙂


Maanantaina me käytiin salilla ja mieskin pääsi pitkästä aikaa mukaan treenaamaan. Siihen se mun lepoloma sitten päättyikin, kun orjapiiskuri astui saappaisiinsa (barefooteihinsa)

Vuorossa oli uuden saliohjelman mukainen yläkroppatreeni parilla kyykyllä höystettynä.

Treeni alkoi peruskyykyillä tangon kanssa. En tiedä mikä mulla oli, mutta ne vaan ei meinanneet osua kohdilleen. Asento vaan ei millään pysynyt kasassa.
Sarja tehtiin kuitenkin loppuun asti ja seuraavaksi siirryttiin tekemään bulgarialaisia kyykkyjä käsipainojen kanssa. 
Yläkropalle oli aluksi pystypunnerrukset tangolla 4×8 toiston sarjana. Ne tein vielä kevyemmällä naisten tangolla, mutta painoa oli kuitenkin yhteensä 17,5 kiloa. Ensi kerralla voinkin ottaa normaalitangon, joka itsessään painaa 20 kiloa ja lähden siitä sitten nostamaan painomäärää taas. 
Kevään olkapäähaaverin jäljiltä ei vieläkään olkapäässä ole kunnolla voimia ja jotkut liikkeet tuntuvat hieman epämukavilta, mutta onneksi parempaan suuntaan ollaan menty huomattavasti.
Pystypunnerruksen jälkeen oli edessä mun yksi inhokkiliikkeistä, nimittäin leuanvedot ja vielä leveällä myötäotteella. Yök! Välillä vaan pitää uhrautua niitäkin tekemään… 
Mies otti muutaman kuvan noista treeneistä ja niistä näkeekin aika hyvin miten kehitystä on tullut vuoden sisällä.


Tammikuu 2014

Elokuu 2014

Marraskuu 2014Leukojen jälkeen oli edessä vielä etunojapunnerrukset TRX-hihnojen kanssa. Pikkuisen oli tasapainon kanssa hakemista, mutta pikkuhiljaa nekin menevät vielä.

Eilen taas vuorossa oli juoksutreenit niinkuin yleensä tiistaisin. Lähdettiin Vauhtisammakon porukan kanssa juoksemaan noin 10 km lenkkiä 5 etapissa. Jokaisen etapin välissä oli pieni hengähdystauko, joka todellakin tuli tarpeeseen, sillä noissa vetotreeneissä oli vauhti aika hyvä. Taas kerran olin tuon treeniporukan heikoimpien joukossa, mutta mukana pysyin silti. Hyvää treeniä, kun väkisin roikkuu mukana 🙂
Tänään kuitenkin taas sain tuntea juoksun nurjan puolen, kun vasemman jalan tai oikeastaan pakaran kohdalla on ollut viiltävää kipua. En enää osaa paikallistaa tuota kipua suoranaisesti mihinkään. Välillä se on iskiashermolla tuntuvaa, välillä nivusen puolella ja välillä lonkassa. Eniten se tuntuu lonkan ja reiden yläosan yhtymäkohdassa astuessa. Sitä nyt yritetään sitten venyttelyllä ja liikkeellä saada kuntoon huomisia treenejä varten. Ehkä pitäisi siellä hierojalla taas käydä…Share this post:

2 Comments
  1. Kasvissosekeitot on kyllä hyviä ja kaiken lisäksi helppo tehdä, nam. =) Teen meille niitä aika usein.

  2. Tanja

    Todella hyviä. Tein vielä torstaina punajuurisosekeittoa ?

Comments are closed.