Juoksua ja kuntosalivalmentajan näyttökoetta

Kuntosalivalmentaja-koulutus on nyt kirjallista koetta vaille valmis. Viikonloppu kului Espoossa koulutuksessa ja lauantaina koulutuspäivä aloitettiin nopealla kertaustreenillä jonka jälkeen jatkettiin päivän odotetuimpaan osioon. Aiemmin ilmoitetussa aikataulussa oli näyttökoe ajastettu iltaan, mutta yllätyksenä se suoritettiinkin melkein heti päivän alussa. Ihan ok, koska nyt ei joutunut koko päivää odottaa ja jännittää.
Näyttökokeessa arpa heitti ohjattavaksi liikkeeksi penkkipunnerruksen, joka onneksi on tuttu liike itselleni. Ohjaus meni hyvin ja sain kokeesta hyväksytyn arvosanan. Nyt jäljellä on kirjallinen osuus, jossa on 60 kysymystä ja aikaa 30 minuuttia. 2 viikon aikana siitä, kun tuon kokeen linkki saapuu sähköpostiini tulee koe suorittaa. Lähiaikoina pitänee hieman kerrata ensimmäisten kurssiviikonloppujen materiaaleja ja päntätä kirjoista tärkeimmät seikat. Kun kirjallinenkin osuus on suoritettu hyväksytysti on minulla valmiudet ohjata muita salilla.
Tein jo tuossa viime viikolla miehelleni uuden saliohjelman. Mies sai esittää joitain toiveita treenin suhteen, joten ihan täytenä yllätyksenä koko treeniohjelma ei tullut. Mukana on voima-, nopeus- ja liikkuvuustreenipäivä. Hän on jo ehtinyt testaamaan kaikki kolmen päivän ohjelmat ja fiiliksiä niistä voit käydä vilkaisemassa hänen blogistaan täältä.

Talven viimeiset lumijuoksut taitaa olla takana näillä leveysasteilla

Viikolla piti myös juosta enemmän kuin mitä loppujen lopuksi tuli juostua. Maanantaina kävin oman lenkin ja tiistaina Vauhtisammakon treeneissä mäkiä juoksemassa. Viikonloppuna olin ajatellut käydä juoksemassa koulutuksen jälkeen, mutta lauantaina illalla oli niin kova nälkä, että hotellille päästyäni menin ensimmäisenä ruokapöytään. Sen jälkeen tein meille annetun kotitehtävän, jonka jälkeen olin niin väsynyt, että nukahdin heti. Illalla nukkumaan mennessäni laitoin kellon herättämään sen verran ajoissa, että ehdin aamulla lenkille ennen koulutusta. Yöllä en kuitenkaan saanut nukuttua, vaan heräilin vähän väliä lähes tunnin välein läpi koko yön ja olin aamulla niin väsynyt, että en lähtenyt juoksemaan. Koulutuksen jälkeen lähdin ajamaan Espoosta kohti Turkua ja kotona olin vähän ennen seitsemää. Myös tuolloin jäi lenkki tekemättä, kävelyllä toki tuli käytyä koiran kanssa.

Juoksuun kuuluu myös tasapainoilutreeni, vaikka takareidet onkin jumissa

Tälle viikolle onkin ohjelmaan laitettu jo juoksua usealle päivälle, joogaa ja salitreeniä unohtamatta. Lauantaina ollaan menossa Kaarinan rataultra-tapahtumaan huoltojoukoiksi osaksi iltaa. Muutama juoksukoulusta tuttu on menossa kiertämään rataa sinne ja tarvitsevat varmasti loppuillasta huoltoa, mutta myös kannustusta. Tapahtumassa voi itse valita juokseeko 12 vai 6 tuntia rataa ympäri. Aika hurjia molemmat.

Miltä sun kalenteri näyttää treenien osalta?

Ja hei, jos yhtään kiinnostaa juoksuharrastus, mutta et ole saanut aikaiseksi lähteä liikkeelle, on nyt mahtava mahdollisuus. Vauhtisammakon juoksukoulu täyttää tänä vuonna 15 vuotta ja heillä on hyviä alennuksia kesän juoksukouluihin. Kurkkaa tästä linkistä ja ilmoittaudu mukaan!

Share this post:

One Comment
  1. Nimetön

    Itselläkin PT-koulutus kohta valmis ja meillä on kaverin kanssa suunnitteilla jopa oman kuntosalin perustaminen. Itselle kuntotesti on ihan helppo mutta kirjoista pitää tentata vielä kunnolla. Toivottavasti meni hyvin koe sinulla!

Comments are closed.