Jalkatreeniä ja lankutusta

Nyt kun oon noin vuoden ajan käyny lenkillä joko hölkäten tai juosten, oon myös huomannut miten tärkeää on salilla tehdä jalkatreeniä. Erilaisilla jalkatreeneillä saa lihakset pidettyä kunnossa ja kun reisissä ja pakaroissa on lihakset kunnossa, pitäisi jalkojenkin jaksaa lenkeillä paremmin.

Meillä on tällä hetkellä vielä menossa se 5/3/1-treeni ja siinä jalkatreeninä on kyykyt ja pohjeliikkeet. Eilen käytiin salilla heti aamusta ja vuorossa oli juurikin nuo kyykyt ja vielä raskas viikko. Mulla oli eilen painot niin, että ekat 5 toistoa syväkyykyissä oli 40 kiloa, seuraavat 45 kiloa ja viimeiset 50 kiloa ja niitä piti tehdä niin monta kun vaan jaksoi. Mulla meni 6 toistoa. 
Syväkyykkyjen jälkeen oli vuorossa tukevat liikkeet eli askelkyykyt. Käsissä mulla oli 5 kilon käsipainot ja askelkyykkyjä tehtiin 3×40 setti. Ens kerralla pitää kuulemma ottaa 6 kilon painot, koska jaksoin tehdä koko setin.. 
Pohkeet tein sellasessa laitteessa ja painoa oli 40 kiloa, toistoja 5×10. Siinäkin saan nostaa painoa ens kerralla.

Kyykkyyn..

.. ja ylösTreeniä ennen tein dynaamisia venyttelyjä selälle ja jaloille. Treenin jälkeen tein ensin vatsalihakset ja lankutuksen, joiden jälkeen tehtiin loppuvenyttelyt. 
Silti vaikka olen venytellyt ja yrittänyt huoltaa noita lihaksia, on taas kerran iskiashermo vihoitellut pakarassa. Eikä meinaa sitten millään loppua se särky. Meni eilinen kevyt 6 km juoksukin ihan penkin alle kun ei saanut juoksuun yhtään rentoutta. Tuntui kun joku kääntäisi veistä pakarassa ja vetäisi samalla takareiden ihan tiukaksi. Nilkassa asti jomotti välillä. 
Nyt en kuitenkaan haluaisi pahemmin höllätä tuon juoksun kanssa, sillä 3 viikon kuluttua on puolimaratoni edessä. On käynyt välillä mielessä jos pitäisi ottaa kokonaan taukoa juoksemisesta tuon puolikkaan jälkeen ja vain käydä salilla ja tehdä venytyksiä ja ehkä jotain kevyitä juoksuja. 
Tuo hermo kun ei pahemmin ole heinäkuun jälkeen oireillut ennen kuin nyt, kun tein taas mäkitreenit ja ratatreenit ihan täysillä. 

Lankutuksia uusissa treenivaatteissa

Ja vähän venyttelyä


Vanhuus ei taida tulla yksinään.. Ja koska en koskaan aiemmin ole harrastanut oikeastaan minkäänlaista urheilua ennen tätä juoksua jonka vuosi sitten aloitin, paitsi salilla käynyt ja tehnyt kevyempää treeniä pari vuotta sitä ennen, voi myös olla että keho reagoi siksi näin rajusti. 

Nyt kuitenkin on ilmoittautuminen Ruisrääkkiin tehty ja sinne ollaan menossa, joten treenataan parhaan kyvyn mukaan ja huolletaan kroppaa.

Ai niin, ja nyt on uudet treenivaatteetkin testattu ekan kerran. Vielä on vaikea sanoa miltä ne tuntuu treeneissä, mutta ensivaikutelma on hyvä. Ne on ostettu tritaniumstoresta netin kautta. 

Mukavaa sunnutai-iltaa ja alkavaa viikkoa! 🙂

Share this post:

2 Comments
 1. Nimetön

  Foam rollerilla sain omat peppu/takareisivaivat hoidettua. Nyt toimaa jalat ihan jees juostessa, pahimmillaan ei meinannut kävelemään päästä kun sai koipia melkein käsipelillä siirtää eteenpäin. Kaikkea se ikä tekee…
  Tsemppiä!
  Katja

 2. Tanja

  Joo toi foam roller on rosi hyvä myös! Meilläkin sellainen on käytössä, sillä vaan ei pääse kovin hyvin tohon iskiashermoon käsiksi. Tennispalloa oon siihen vaivaan käyttänyt, koira vaan on ihmeissään, kun vien sen pallon välillä 😀
  Kiitos tsempistä Katja! 🙂

Comments are closed.