Ilmainen kuntosaliohjelma jaossa!

Onko kymppitreeni sinulle tuttu?

Itse tulee tehtyä tuota kymppitreeniä aika harvoin salilla koska se ei oikein sovellu minulle muiden harrastusten takia, tässä kuitenkin sinulle vinkkiä ja uutta ideaa mitä kokeilla salilla!

Kuten ohjelman nimestä voi päätellä tehdään tuossa saliohjelmassa kymmenen toistoa ja kymmenen kertaa. Eli siis yhteensä sata toistoa , kuulostaa mukavan hapottavalta, eikö?

Kymppitreeni kehittää siis voimiasi sekä lisää kestävyyttä ja hapenottokykyäsi.

Tällä treenillä saat salilla varmasti hyvän poltteen lihaksiin!

Tässä hieman suuntaa antavia vinkkejä  kymppitreeniin

* Alkuun tietenkin hyvä lämmittely sekä muutamia toistoja alle ennen kuin lataa painoja tankoon että saat tuntumaan liikkeeseen ja lihakset lämpimiksi.

*Tee pääliikkeitä, eli isoja lihasryhmiä.
Viimeksi kun itse tein tätä jaksotin treenit kolmeen osaan joissa yhtenä päivänä on pääliikkeenä kyykyt, toisena maastaveto ja kolmantena penkkipunnerrus.
Näitä kaikkia 10*10. Noiden lisäksi joka päivälle 2 avustavaa liikettä joita teen 3*12 toistoa

Kymppitreenissä ei siis kannata lähteä hinkkaamaan pelkkää ojentajaa tai hauista, vaan ota ne ennemmin avustavaksi koska muuten koko kroppaa rasittavan liikkeen hyöty katoaa

*Tekniikka kunnossa. Eli aloita riittävän pienillä painoilla että tekniikka pysyy kasassa.
Voin kyllä vakuuttaa että vaikka aloittaisit kyykyt noin 50% maksimistasi se alkaa kyllä lopussa painamaan riittävästi ja tuntuu raskaalta.
Mieti jos vetäisit vaikkapa kyykyssä 3*10 satasella, se tarkoittaa että nostaisit 3000 kiloa. 10*10 ohjelmalla jos vedät vaikkapa 70  kilolla on kokonaismäärä 7000kiloa!

* Pidä kirjaa missä kohtaa menet. Tuntuu varmaan turhalta mutta väsymys tekee sen että varmasti siinä sarjojen 6-9 välillä alat miettimään montako on tehty ja paljonko on jäljellä.
Samoin pidä sekkari päällä sarjojen välillä ettei tauko veny liian pitkäksi. Noin minuutti tai kaksi on riittävä määrä.

*Pysy liikkeellä taukojen välisen ajan , eli kävele, ravistele jalkoja ym.
Äläkä aloita liian isoilla painoilla vaan noin 40-50 % maksimistasi riittää alkuun ja siitä sitten varovasti nostamaan lisää painoa.

Ei muuta kuin kokeilemaan!

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: