Huhtikuun treenit

Jälleen jäi yksi kuukausi taakse ja jo kuukauden kuluttua on virallisesti kesä.

Toukokuu on mukavaa aikaa, kun useimmiten alkaa jo ilmat lämpenemään ja kevät on täydessä loistossaan. Toki astmaatikkona ja siitepölyallergiasta kärsivänä en itse ole ihan parhaimmillani treeneissä tähän aikaan.
Silti huhtikuusta tuli ihan ok kuukausi treenien suhteen ja sain kerättyä mukavasti kilometrejä niin poluilla kuin maantielläkin. Käytiin juoksemassa tuttuja polkuja Haunisten altailla, Littoistenjärven ympäristössä ja Karevan kierrollakin pariin kertaan. Yksi treeni oli myös itselleni ihan uusissa maisemissa nimittäin pitkäperjantaina käytiin tekemässä mäkitreeni Piikkiön Kipervuorella.
Tuli pitkää kevytvauhtista treeniä, lyhyempää hieman nopeampaa ja hapottavaa mäkitreeniä, kaikki yhtä tärkeitä tehdä.
Maantietreenit oli myös vaihtelevia. Oli pidempää rauhallista treeniä ja myös radalla käytiin kiertämässä jokunen kilsa. 
Kilometrejä sain poluilla kerättyä yhteensä hieman päälle 100km ja maantiellä noin 60 km. Ihan ok määrä sekin 3 viikossa, sillä viimeinen viikko jäi lähes kokonaan juoksematta flunssan yllätettyä. 
Ensin luulin, että kyseessä oli rajumpi allergia, mutta kurkku kipeytyi sen verran pahasti ja meni aivan tukkoon. Se onneksi helpotti parissa päivässä ja jätti vain tukkoisen nenän kiusaksi. Nenän tukkoisuus onneksi helpotti oikeilla lääkkeillä ja pääsin jo nyt Vapun päivänä juoksemaan taas erittäin kevyen lenkin lähimetsässä. 
Tästä on hyvä lähteä kohti tulevan viikonlopun Bodom Trailia ja sen jälkeen hiljennellä kohti Karhunkierrosta. Kehonhuoltoa, liikkuvuustreeniä ja todella kevyitä lihaskunto- ja juoksutreenejä. Niistä on toukokuu tehty.
-T- 
Huhtikuu meni aikalailla suunnitelmien mukaan, ajatuksena oli antaa paljon aikaa juoksulle ja ottaa siihen mukaan myös hieman kovempia treenejä sekä kerätä verttiä enemmän. Näin kävikin, paitsi että mäkitreeniä olisi voinut olla enemmän. Toki tuli sitä vertikaalista nousua sentään reilut 5000 metriä, mutta enemmänkin olisi voinut sitä kerätä. 
Juoksua tuli yhteensä noin 290 km viime kuussa ja siitä oli iso osa polkujuoksua, tuo maaginen 300km rajapyykkikin olisi mennyt rikki mutta tuli viime kuussa jonkin verran korvattua juoksua pyöräilyllä. 
Fillarointia olisikin tarkoitus taas kesällä ottaa hieman enemmän mukaan ohjelmaan, ainakin Karhunkierroksen jälkeen.
Pitkät pyhät mahdollisti viime kuussa monipuoliset treenit ja kaikkineen tulikin liikuttua vajaa 80 tuntia viime kuussa, luonnollisestikaan kaikki treeni ei ole ollut kovaa vaan joukkoon on mahtunut myös paljon kehonhuoltoa ja lempeää liikkumista.
Nyt onkin aika ottaa toukokuulle muutama tehotreeni vielä ja sitten aloittaa himmailu ja panikointi Karhunkierroksen 83km matkasta. 
Paljon on sitä varten tullut treenattua, mutta jännästi se oma ajatusmaailma vaan alkaa taas kääntämään ajatuksia siihen suuntaan että onko tullut sittenkään tehtyä tarpeeksi töitä tuon eteen 🙂
Muutaman pidemmän lenkin toki olisi voinut tehdä, mutta ihan kaikkeen ei aika riitä 🙂
Miten sinun kuukausi meni?
-J-
⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post:

2 Comments
  1. Maria

    Itsellä ollut myös tarkoitus käydä Kipervuorella, oliko hyvä paikka?

  2. Tanja

    On hyvä paikka, mentiin pääasiassa sitä hiekkatietä ylös ja alas, mutta välillä myös toisen puolen polkuja.

Comments are closed.