Elokuun kuntoilut ja kuulumiset!

Olipas hieno elokuu, niin kelien kuin kuntoilun sekä uusien hienojen mahdollisuuksien suhteen.

Kelit hellivät vielä elokuussakin, oikeastaan vain paranivat, kun mentiin kohti syyskuuta.
Aamuisin ja iltaisin oli selviä syksyn merkkejä jo ilmassa ja silti päivisin lähes hellettä, juuri sitä mistä tykkään ja kelejä joissa tykkään juosta ja liikkua.

Kyllähän sitä sitten tulikin liikuttua elokuussa melkein kuusikymmentä tuntia, tuntuu ehkä isolta määrältä mutta eihän se loppujen lopuksi ole kuin pari tuntia päivässä.

Juoksu vei tuosta ajasta kyllä suurimman osan ja matkaa tulikin taitettua liki kaksisataa kilometriä. Muuten loput meni aika tasaisesti kehonhuollon, pyöräilyn ja salin kesken.

Hienosti siis luisti kuntoilu ja paikat pysyivät kunnossa vaikka paljon kuormitusta tulikin kropalle.
Yksi pitkä seitsemän tunnin lenkki tuli PNM Traililla sekä Paavolla jäniksenä maratonilla ja noista koitoksista onneks kroppa palautui hetkessä.
Ehkä kroppakin jaksoi paremmin koska motivaatio oli huipussaan, eikä vähiten uusien hienojen mahdollisuuksien ja juttujen takia jotka konkretisoitui elokuussa.

Moni on varmaankin jo huomannutkin, että aloitimme molemmat Vauhtisammakon Juoksukoulun ohjaajina ja pitää todeta jo muutaman ohjauksen jäljiltä,  että on kyllä todella antoisaa hommaa eikä vähiten tuon porukan takia jota on saanut ohjata. Onkin vaikea kuvitella, että tekisi missään muussa paikassa tai muulle porukalle noita ohjauksia vaikka onhan se hieman totuttelemista vaativaa ohjata ryhmissä joissa on itse viimeiset vuodet juossut.

Toinen iso asia olikin yhteistyön alkaminen Salomonin kanssa. Eteen tuli mahtava mahdollisuus toimia Salomonin Ambassadorina ja sen otin kiitollisena vastaan. Tuosta varmasti kuulette jatkossa lisää!

-J-

Jarkolla elokuussa tuli huima määrä liikuntaa ja treenit kohti parin viikon kuluttua juostavaa maratonia on menneet hyvin. Itse en valitettavasti voi sanoa samaa. Juoksua sain kasaan vain noin 80 kilsaa, mutta onneksi työmatkapyöräilystä tuli lähes 100 kilsaa. Toki sekin on vain 4 päivän pyöräilyt. 
Alkukuukausi meni ihan mukavasti ja loman jälkeen pääsin aloittamaan työt ja ohjaukset taas mukavalla tahdilla. Turvajuoksijana PNM Traililla juoksin 10 km lenkin peräpäässä ja Paavo Nurmi Marathonin jänistelyssä maratonin jälkimmäisellä puolikkaalla. 
Aiemmin jo kerroinkin ettei tuo jänistely mennyt ihan putkeen, vatsavaivojen takia ja seuraavalla viikolla mulle nousikin kuume ja nenä veti tukkoon. Eka flunssa huhtikuun jälkeen pääsi yllättämään. 
Se aiheutti puolentoista viikon mittaisen treenitauon, jonka aikana en juossut yhtään enkä pahemmin tehnyt muutakaan. Nyt olen taas päässyt juoksemaan pari lyhyempää kevyttä lenkkiä ja käynyt salilla pari kertaa. Ja kuten Jarkko edellä mainitsi, ollaan molemmat aloitettu Vauhtisammakon juoksukoulussa ohjaajina täällä Turussa. Nyt olen päässyt pt-ohjausten lisäksi ohjaamaan juoksua pari kertaa toisen ohjaajan apuna ja on se vaan niin hienoa, kun saa tehdä jotain mistä todella tykkää! Vaikka työpäivät välillä venyvät matkoineen melkein 12 tuntisiksi, kun lähden suoraan päivätöistä ohjaamaan, en silti koe niiden olevan pitkiä tai raskaita. Jotenkin saan noista ohjauksista lisää energiaa. 

Ja vaikka en olekaan päässyt tekemään viimeisiä kunnon valmistelujuoksuja maratonia ajatellen, lähden silti ihan luottavaisin mielin kohti Berliiniä, koska koko kesän olen kuitenkin saanut treenata hyvin. Enkä ota stressiä juoksusta vaan lähden sinne nauttimaan reitistä ja fiiliksestä, kaikki muu on plussaa.Syksy tuo vielä mukanaan paljon mahtavia asioita. Ensi viikolla Vauhtisammakon juoksumessuilla olemme ensimmäistä kertaa mukana Salomonin ambassadoreina testauttamassa polkujuoksukenkiä ja juoksuliivejä. Aiemmin olemme olleet messuilla muuna apuna ja voin hyvin suositella tapahtumaa. 

Lisäksi saan syksyn aikana opiskeluni tältä erää pakettiin, lokakuun alussa on viimeinen lähiviikonloppu jonka jälkeen on enää jäljellä kirjallinen tentti. Olen myös miettinyt, että jos kävisi vielä syksyn aikana juoksemassa yhden 10 km kisan tai jopa puolikkaan. Riippuu miten palaudun maratonilta. Yksi vaihtoehto on Kaarinen syysmaratonilla lokakuun lopulla. 
Tänään saan vielä kerättyä hieman kilometrejä, kun lähden illalla ohjaamaan Vauhtisammakon sunnuntailenkkejä. Näyttäisi tulevan hyvä juoksukeli illaksi. 

-T-

                                                                       Seuraa myös

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: