Fatbike taipuu moneen!

Fatbike oli pitkään puolisolle se mitä ei missään nimessä tule hankkimaan koskaan, ikinä.
Muistankin kun omani hankin ja puoli pakolla sain hänet houkuteltua läskipyörän puikkoihin kokeilu jäi noin sadan metrin lenkkiin.

Nautiskelua!

No mutta niinpä se mieli on parissa vuodessa alkanut muuttumaan ja hän onkin hieman kysellyt Fatbikesta ja innostunut asiasta, aivopesu alkaa tuottamaan tulosta siis 🙂

Ihan sillä varjolla nyt hieman asiaa ja ehkä hieman myyttienkin poistamista Fatbike- pyöristä että vaimokin tämän lukee ja ottaa uuden askeleen kohti Fatbike -pyöräilyä 🙂

Talvi ja Fatbike, lyömätön yhdistelmä !

Läskipyörät huipulla!

Mitään enempiä speksejä en läskipyörästä laita, todettakoon vain että se on Steven´s Mobster. 
Hommasin siis itselleni aikoinaan tuon pyörän kun kärsin juosijanpolvesta ja kaipasin jotain korvaavaa ja muutenkin vastapainoa juoksulle.

Nautiskelu lenkkiä ja kahvit mukana !

Nyt on siis tullut koettua  Fatbikella talvet ja lumet sekä niillä ajaminen, jää sekä sen liukkaus. Hyvät ja kuivat polut sekä kalliot ja myös syksyn pimeys ja todella märät lenkit liukkailla kalliolla ja suolla sekä mutaisilla poluilla. Täytyy todeta lyhyesti että Fatbike on kyllä omimmillaan noissa kaikissa ja on kelillä kuin kelillä on ollut hauskaa päästellä menemään.

Pitkoksilla tasapainoilua 

Itse en ole hommannut nastarenkaita talven lenkeille vaan samoilla samoilla olen ajanut talvellakin, hyvin pärjäsi ja kun on ollut pahimmat pääkallokelit olen jättänyt lenkit väliin. Niitä ei montaa ole ollut vaan melkein joka kelillä pitoa löytyi sopivasti että pystyi poluille menemään.

Talvi on ehkä hienointa aikaa ajaa Fätillä. Hanget ja lumiset polut, se pito mikä löytyy ja vapauden tunne kun voi mennä minne mieli halajaa.

Muutenkin tuon läskipyörän pito on uskomattoman hyvä märälläkin kalliolla sekä suolla ja mutaisilla alustoilla, enemmän se on sitten kuskista kiinni jos ei pitoa saa renkaisiin ja reisien voimista jos alkaa ylämäessä lipsumaan.

Tuota tekniikkaa onkin joutunut kantapään kautta opettelemaan tässä,mutta onneksi ei mitään pahempaa ole sattunut.

Pakollinen kuvauspaikka 

Kaikenlainen maasto on siis tullut tutuksi tuolla ja olen sillä työmatkojakin mennyt.

Itseäni siis kiehtoo eniten tuossa se että pääsee luontoon ja paikkoihin joihin ei välttämättä muuten tule mentyä, sekä sillä on mukava lähteä heittämään lenkkiä ja etsiä uusia polkuja juoksuakin varten.
Työmatkatkin taittuu sillä mukavasti.

Työmatkoilla usein saakin kuulla, että eikös tuo fatbike ole raskas polkea. No ei se mielestäni ole, ei asfaltillakaan 🙂 Toki mieluummin metsään sillä menen mutta kulkee kyllä hyvin normi pyöräteilläkin 🙂

Retkeilyä läskpyörän kanssa

Iso plussa myös läskipyörästä sen monipuolisuudelle, tykkää sitten ottaa kovan treenin pyörän kanssa tai vaikka kamera mukaan ja retkivaihde päälle, termari reppuun ja nauttimaan. Tai vaikkapa pakata teltta mukaan ja lähteä muutaman päivän retkellä niin Fatbike taipuu kaikkeen tuohon.

Syksyn pimeydessä uusia reittejä etsimässä !

Voin siis hyvin suositella läskipyörää kaikille, sopii ajoon kuin ajoon.

Fatbike on kyllä sellainen kapistus että sitä ajoa ja tunnetta on vaikea kuvailla. Se pitää ehdottomasti kokeilla! 

Ei lenkkiä ilman kuvaa Mobsterista

                                                                       Seuraa myös

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post:

2 Comments
  1. Kirsi

    Mun oli pakko päästä maastopyörälenkille tai siis sellaiselle yhteislenkille ja ainoa keino silloin oli ajaa lähtöpaikalle fillarilla. Läskipyörällä pyörätietä pitkin puoltuntia aikalailla reipasta menoa. Yllätyin kyllä että sillä oli erittäin kevyt ajaa asfaltilla. Vois siis käyttää myös työmatkallakin.
    .

  2. Jarkko

    Kyllä, toki parhaimmillaan maastossa mutta menee yllättävän kevyesti muussakin maastossa

Comments are closed.