Elokuu

Sinne se kesä jäi taakse ja syksy on virallisesti alkanut. Vaikka ei sitä sään puolesta ihan uskoisi vielä, kun meitä on vielä hellitty reilusti yli 20 asteen lämmöllä ja auringolla.

Elokuu tarkoitti paluuta töihin loman jälkeen ja samalla myös ohjausten alkamista niin pt-asiakkaiden kuin juoksukoululaistenkin kanssa. Olipa taas mukavaa päästä ohjaushommiin!
Elokuu meni myös treenien osalta vielä täydellä teholla ja väliin mahtui myös turvajuoksijana olemista PNM Traililla sekä jänistelyä Paavo Nurmi Marathonilla.

Salilla kävin muutaman kerran, mutta kotona tuli tehtyä lihaskuntotreeniä ja kehonhuoltoa huomattavasti enemmän.
Juoksutreenit painottui, kuten jo aiemmikin käynyt selväksi, maantie- ja ratatreeniin lähestyvän maratonin vuoksi. Tosin poluillakin tuli vietettyä aikaa muutama tunti.
Omalta osaltani elokuussa juoksua tuli yhteensä 185 km ja onnistuin elokuun aikana rikkomaan myös 1000km rajan tämän vuoden osalta. Ei jäänyt ihan yhtä tiukille kuin pari vuotta sitten, kun kävin päivää ennen vuoden vaihdetta juoksemassa viimeisen kympin, jotta raja rikkoutui 😀
Tämä vuosi on muutenkin sujunut juoksun osalta ihan kivasti ilman sen suurempia flunssakierteitä ja astmakin tuntuisi olevan aika hyvin tasapainossa. Astman takia olen joutunut keventämään treeniä pariin kertaan ja suurin osa lenkeistä on mennyt onnistuneesti. Menihän siinä pari vuotta kovin katkonaisesti ja sitä on nyt jouduttu paikkailemaan treeneissä.

Elokuun osalta on päällimmäisenä mielessä ehkä nuo ratatreenit. Vielä vuosi sitten taisin todeta, että mua ei kukaan saisi kiertämään rataa edes 10 kilsan matkaa, mutta nyt siellä on vedetty jo 20 km treenejä. Niin se mieli muuttuu, kun treeniin tulee uusia tavoitteita. Ja pakko myöntää, että nuo ratatreenit on olleet ihan mukavia. Niissä pääsee haastamaan itseään juuri tuon motivaation kautta. On ollut kuumia aurinkoisia päiviä jolloin radalla ei ole ollut varjoa missään. Tämä on parantanut lämmönkestoa ja opettanut juomaan riittävästi treenin aikana.
Välillä jalat on painaneet ensimmäiset muutaman kilometriä, mutta kuin ihmeen kaupalla nekin lämpenevät hiljalleen. Omalta osaltani tuo tasavauhtinen ratatreeni on auttanut myös pitämään askelluksen sopivan pituisena ja vauhdinpito on ollut todella tarkkaa.
Olen jakanut kierroksen 100 metrin etappeihin ja vauhdin asettanut 5:30 min/km jolloin jokainen 100 metriä on vienyt aikaa 33 sekuntia. Kellosta olen seurannut ainoastaan aikaa ja sykkeitä, radasta taas matkat. Tuo vauhti tuntuu muutenkin olevan itselleni sellainen mukava ja sopii askelluksen kanssa yksiin. Ratatreeneissä on tehty x-määrä vetoja 3 minuutin palautuksella jonka aikana on huolehdittu nesteytyksestä ja energiansaannista.

Hyvä treenikuukausi takana siis 🙂

-T-

Hieno elokuu takana, ilmat houkutteli ulos ja liikkumaan lähes päivittäin.
Elokuun treeneissä itselläni oli pääpaino juoksussa ja maratoniin valmistautumisessa. Toki tuli sitä salillakin normaalisti käytyä, suosittelen sitä kyllä kaikille vaikka juoksu olisikin päälaji. Kerta tai kaksi treeniä  viikossa salilla tekee jo ihmeitä sekä pitää paikat kunnossa ihan erilailla jos vain juoksisi.

Pyöräily hieman jäi taka-alalle elokuussa, yksi lenkki tuli maastossa tehtyä, muutoin pyöräily jäi vain työmatkapyöräilyn tasolle.

Juoksu vei siis eniten aikaa elokuussa, kilometrejä karttuikin 295km, tuo jakautui niin että 115 km tuli juostua maantiellä ja loput poluilla. Sellainen fiilis on tällä hetkellä että eiköhän jokin polkujuoksukisa vielä tule tänä vuonna juostua..
Vaikka juoksua tuli paljon on tullut radalla tehtyä pitkiäkin vetoja niin mitään pitkää lenkkiä en ole ehtinyt maratonia varten tekemään, muutama noin 20km lenkki sentään on takana. Toinen noista olikin erittäin hyvä valmistava lenkki kohti Berliiniä, Paavolla kun tuli oltua 1:50 ajan jäniksenä puolikkaalla.

Hyvä kuukausi minullakin siis takana ja pidetään vielä hetki jalkaa kaasulla ennen keventelyä!

Miten sinun kuukausi meni?

-J-

⇩⇩⇩⇩

IG
Facebook

Share this post: