Aurinkoa ja kevättä

Menneen viikon aikana on taas ehditty treenaamaan juoksua treeniohjelman mukaisesti ja vielä lisänä Vauhtisammakon juoksukoulussa. Salilta olen pitänyt vähän taukoa kipeän olkapään takia. 
Kävin alkuviikosta lääkärillä olkapään takia ja sain tulehduskipulääkettä, joka auttoi vain sen verran, että sain nukuttua huomaamatta olkapään vaivaa. Se ei kuitenkaan välttämättä ollut hyvä, koska myös nukuin niin, että käsi oli hieman väärässä asennossa pääni alla. 
Salille en siis mennyt ennenkuin vasta sunnuntaina tekemään selkä-/jalkatreenin. Myös osa selkäliikkeistä jäi tekemättä, koska en saa vasenta kättä taivutettua asentoon jossa saisin otteen niskan takana olevasta tangosta. Myöskään siis kyykyt eivät tulisi kysymykseenkään tangon kanssa tehtynä. 
Ja tietysti olen joutunut varomaan olkapäätä, joka omasta mielestäni on yläkropassa se osa-alue, jota haluaisin tällä hetkellä vahvistaa ja muokata eniten… Pakko se vaan on ottaa iisisti jotta saa paikat kuntoon.

Juoksuohjelmassa on viikon aikana ollut tasavauhtinen juoksu 45 minuuttia, intervalleja 4 x 3 minuuttia, 90 sekunnin hölkkätauoilla ja lauantaina käytiin Ruissalon aurinkoisessa kevätsäässä juoksemassa reilu 2 tuntia. Alkuun 10 minuutin reipas kävely lämmittelyksi, 50 minuuttia kevyttä juoksua, sykkeet pysyi alle 145, väliin 5 minuuttia reipasta kävelyä, toiset 50 minuuttia kevyttä juoksua ja loppuun vielä 10 minuutin reipas kävely. Matkaa taittui 16 kilometriä ja ihmeen kevyesti se meni. Enää 6 km niin olisin ollut jo puolikkaan pituudessa! Vaikkakaan siinä ei ole mitään kävelyä kesken matkan, eikä pahemmin alussa ja lopussakaan. Keskisyke oli tuolla matkalla 133. Eli aika hyvin sain kevyen juoksun pidettyä kuosissa. Kyllä se aurinkoinen keväinen ilma vaan kannustaa liikkumaan ulkona!

Vielä jaksaa hymyillä intervallien jälkeen
Melkein puolivälissä päivän treeniä

Torstaina oli myös juoksua, silloin Vauhtisammakon Mikon opissa. Alkuun katsottiin taas tekniikkaa jota ekalla kerralla korjaltiin. Muuten on ilmeisesti oppi mennyt perille, mutta se käsien asento… Edelleen liian kaukana kropasta heiluvat. (liian suuri haba?? :D) Askellus mennyt huomattavasti parempaan suuntaan, ainakin kun oikein keskittyy. Ehkä musta juoksija joskus vielä tulee 🙂
Tekniikan jälkeen tehtiin pieniä intervallityyppisiä juoksuja, joissa aloitettiin hitaasti ja vauhti kiihtyi matkan aikana ja lopussa mentiin jo aika kovaa. Vaikka ei me niin hirveen kovaa menty jos vertaa Kenialaisiin maratoonareihin, jotka juoksee vähän nopeammin. Lontoon maratonin sunnuntaina voittanut juoksija tuli maaliin ajassa 2.04.29. Siis nopeammin juoksi kuin mitä itselläni on tavoitteena puolikkaalle!! Aivan huikeaa vauhtia pinkovat. 

Lauantaiaamuna pääsi myös koira juoksemaan vähän ennen omia juoksutreenejä. Käveltiin sen kanssa aamulenkillä koiratarhalle ja kyllä se juoksikin ja kaivoi kuoppia. Ihanan kurainen koira saatiin mukaan kotiin. 

Miten niin kaivanut kuoppia??
Pois alta!

On tuo karvaturri vaan niin riiviön näköinen kun siltä on turkki lyhennetty. Näyttää siis todellisen luonteen 🙂

Ihanaa pääsiäisviikkoa kaikille! 

Share this post: